Reperul
Eveniment Galati

Agent de poliţie trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi luare de mită

* Poliţistul lua bani ca să introducă telefoane şi cartele SIM în arest *

Un poliţist gălăţean a fost trimis în judecată după ce ofițerii Direcției Generale Anticorupție –  Serviciul Județean Anticorupție Galați au finalizat cercetările, iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați a întocmit rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a agentului de poliție B.D.D., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

În urma probatoriului administrat, a rezultat faptul că în perioada iulie-august 2016 inculpatul a solicitat și primit suma de 500 de euro de la un martor denunțător aflat în stare de arest preventiv, cu scopul de a introduce în interiorul centrului de arest preventiv un telefon mobil. De asemenea, în perioada august-septembrie 2017, agentul de poliție a solicitat și primit de la un alt deținut în centrul de arest preventiv suma de 1.500 euro pentru a introduce în interiorul instituției două telefoane mobile și două cartele SIM. După ce deținutul a fost transferat în Penitenciarul Galați, agentul de poliție i-a promis că îl poate ajuta cu introducerea unui telefon în incinta unității de detenție, lăsând să se creadă că are influență pe lângă funcționarii din cadrul instituției.

La data de 07.03.2018, agentul de poliție a solicitat și primit de la un investigator suma de 500 de euro cu scopul de a-și trafica influența pe lângă funcționarii din cadrul Penitenciarului Galați, în vederea introducerii unui telefon mobil și a unei cartele SIM în incinta instituției, ce urmau să ajungă în posesia deținutului.

Citeşte şi:

Polițist din Galaţi prins în timp ce lua mită

Postări asemănătoare

Coliziune soldată cu patru răniți pe DN 26

VIDEO Scandal în parc

Maria Vlad Romaniţă

Taxiurile vor circula și după ora 22.00

Maria Vlad Romaniţă