Reperul
Cultural

#Agora la Humanitas Galați. Andrei Velea își lansează primul roman

* Volumul a fost lansat în noiembrie și la  Gaudeamus, în București *

Poetul Andrei Velea își lansează, vineri, la Galați, primul roman – „#Agora. Democrația nu a fost niciodată mai sexy!”. Volumul, apărut la editura Brumar, a avut o primă lansare în noiembrie la târgul de carte Gaudeamus din București. Lansarea acasă este programată vineri, 7 decembrie, la ora 18:30, la Librăria Humanitas din strada Domnească.

Vor vorbi despre carte filosofii Alexandra Teodorescu și Doru Căstăian. Acesta din urmă a scris pe coperta a IV-a a romanului: „Andrei Velea este un poet al cotidianului, un observator atent și critic, un prozator care adună improbabil, în același spațiu narativ obsesiile pentru istorie, prezent și dragoste. O călătorie intensă și adictivă, la capătul căreia vă veți simți mai bine situați atât în istorie, cât și în afara ei”.

Cartea a făcut parte din proiectul literar IV Romane, care s-a născut în septembrie 2015 în Librăria Humanitas din Galați din inițiativa a patru scriitori aflați la momentul scrierii primelor romane: Octavian Miclescu, Tudor Neacșu, Adi Secară și Andrei Velea. Pe durata unui an, autorii au dezvăluit din intimitatea creației și au prezentat publicului fragmente din cărți în timp ce le scriau. Întâlnirile lunare au fost moderate cu multă erudiție, simț critic și umor, de traducătorul, eseistul și publicistul Doru Căstăian.

Postări asemănătoare

Scriitorul Marian Coman revine în n’autor (Nemira) cu un nou roman: „Ultima carte”

Reperul

Florin Piersic Jr. și Byron dau voce cărții „Omulețul din perete”

Reperul

Expoziția „Grigore Antipa 150” are deschiderea miercuri la Complexul Muzeal de Științele Naturii

Reperul