Reperul
Braila Eveniment Galati

Ajutor de la stat de 15.000 lei pentru cuplurile infertile care își doresc copii. Care sunt condițiile

Persoanele şi cuplurile infertile care doresc să aibă copii vor putea beneficia de sprijin de până la 15.000 de lei din parte statului pentru asigurarea medicamentelor şi procedurilor de specialitate în ţară.

Guvernul a aprobat, joi, 30 mai, proiectul de hotărâre privind „Programul social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii” 2024.

De asemenea, Executivul a suplimentat bugetul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse pe acest an cu suma de 150.000 de lei reprezentând credite de angajament şi 5.000 de lei reprezentând credite bugetare.

Banii provin din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului şi reprezintă sprijin financiar pentru un număr de maxim 10.000 de beneficiari, în vederea asigurării medicamentelor şi a efectuării procedurilor medicale de specialitate recomandate, pe teritoriul României.

Persoanele care au depus dosare anul trecut vor trebui să reia procedura de înscriere. De asemenea, actul normativ prevede că cel puţin unul dintre cei doi beneficiari ai programului, membri ai cuplului infertil, căsătoriţi sau necăsătoriţi, sau femeia singură infertilă, trebuie să fie cetăţean român şi să aibă domiciliul în România.

Sprijinul financiar constă în două vouchere, un voucher pentru medicamente, în valoare de 5.000 lei şi un voucher pentru proceduri medicale, în valoare de 10.000 lei şi se acordă pe baza cererii şi a declaraţiei pe propria răspundere a beneficiarului. Toate documentele se vor depune în format electronic, prin intermediul unei platforme digitale dedicate acestui program.

Postări asemănătoare

Cadavre de porci care pluteau pe Dunăre, recuperate de pompierii brăileni

Reperul

Un biciclist a murit strivit de o remorcă pe DE 581, la Priponești

Maria Vlad Romaniţă

Ofițer de poliție reținut pentru luare de mită

Maria Vlad Romaniţă