Reperul
Economic

Ajutor de şomaj de 262 lei, pentru absolvenții de liceu sau de facultate 2022

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru o perioadă de 6 luni, dacă se înregistrează la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă din raza căreia îşi au domiciliul, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii.
Potrivit unui comunicat emis de Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București, indemnizația de șomaj de care ar beneficia absolvenții reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare și anume 262 de lei pe lună. Indemnizaţia de şomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării (informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională), precum şi de măsuri de stimulare a ocupării (prime).

„În cazul elevilor care nu au situaţia şcolară încheiată la toate materiile, termenul de 60 de zile se calculează de la data promovării examenului de corigenţă, dată înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.”

Postări asemănătoare

Învățământ. Probleme cu plata salariilor în luna decembrie

Reperul

Blocaj în Parlament. Alocațiile nu mai cresc în 2021

Reperul

Bursa locurilor de muncă: multe joburi, puţini interesaţi

Maria Vlad Romaniţă