Reperul
Eveniment Social

Al doilea focar de pestă porcină africană a apărut în județul Brăila

* Prezența PPA a fost confirmată în comuna Stăncuța, după ce acum aproape trei săptămâni virusul apăruse în Insula Mare a Brăilei *

Virusul pestei porcine africane a fost confirmat în localitatea Polizești din comuna Stăncuța, în județul Brăila. La sfârșitul săptămânii trecute, acolo au fost eutanasiați 24 de porci bolnavi, iar de duminică este operațional un filtru rutier de dezinfecție.

În plus, autoritățile au introduse restricții de trafic. “Ca urmare a confirmării virusului de pestă porcină africană în localitatea Polizești, comuna Stăncuța, s-a luat măsura restricționării traficului de peste 7,5 tone pe DJ 211A – DJ 212 (tronson Viziru – Cuza Vodă – Mihai Bravu)”, a comunicat, astăzi, IPJ Brăila.

Acesta este al doilea focar de pestă porcină africană apărut în județ. La începutul acestei luni, inspectorii sanitar-veterinari au confirmat prezența virusului într-o crescătorie de porci din Insula Mare a Brăilei. Dintre cei 28 de porci de acolo, 15 au murit de boală, iar ceilalți 13 au fost eutanasiați și incinerați la ordinul autorităților sanitar-veterinare.

Postări asemănătoare

Jandarmii au sădit stejari alături de copiii lor. Tinerii și militarii au plantat și ei copaci

Maria Vlad Romaniţă

Încă 44 de infectări cu noul coronavirus. 13 sunt cadre medicale de la Spitalul Județean

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Universitatea ”Dunărea de Jos” este pregătită să-și primească studenții

Reperul