Reperul
Social

Alergia de toamnă la ambrozie: Care sunt simptomele

Alergia la ambrozie se manifestă puternic la finalul sezonului cald, în toamnă și este considerată periculoasă din mai multe motive: Alergiile la ambrozie pot cauza simptome cum ar fi strănut, înfundarea nasului, mâncărimea ochilor, tusea și, în unele cazuri, astmul.

Pentru cei care suferă de alergii severe la ambrozie, expunerea la polenul acestei plante poate duce la simptome grave și la scăderea calității vieții.Ambrozia poate fi o buruiană invazivă în culturile agricole. Aceasta concurează cu culturile agricole pentru apă, lumină și nutrienți și poate reduce producția de recolte.Alergia la ambrozie poate provoca o serie de simptome care afectează în special tractul respirator și ochii. Simptomele pot varia în intensitate de la ușoare la severe și pot include următoarele:Strănut frecvent și în serie.Nas înfundat sau curgător.Mâncărime sau senzație de arsură la nivelul nasului sau gâtului.Tuse uscată.Congestie sau senzație de presiune în zona sinusurilor.Mâncărime și iritație la nivelul ochilor (conjunctivită alergică). Lăcrimare excesivă a ochilor.Roșeață sau umflarea ochilor.Durere de cap.Urechea plină sau senzație de presiune în urechi.Senzație de oboseală sau iritabilitate cauzată de tulburările de somn asociate cu alergiile.

Pentru unii oameni, simptomele alergiei la ambrozie pot fi mai severe și pot include:Astm: Alergia la ambrozie poate provoca sau agrava simptomele astmului, cum ar fi tusea, dificultatea în respirație și senzația de strângere în piept.Alergie cutanată: Contactul cu ambrozia poate provoca reacții cutanate, cum ar fi urticarie (erupții cutanate roșii și mâncărime) sau dermatită de contact (inflamație și iritație a pielii). Simptome gastro-intestinale: Unele persoane pot dezvolta simptome gastro-intestinale, cum ar fi greață sau vărsături, ca răspuns la expunerea la ambrozie, deși acestea sunt mai puțin frecvente.

Postări asemănătoare

Curs de perfecționare pentru ocupația de somelier

Reperul

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Reperul

Valabilitatea permisului de conducere se va majora pentru șoferii de până la 70 de ani

Reperul