Reperul
Eveniment Galati

UPDATE: Directorul APDM, reținut de procurorii DNA pentru luare de mită, a fost plasat în arest la domiciliu

UPDATE – Instanța Tribunalului Galați a respins propunerea DNA de arestare preventivă a directorului APDM Galaţi, Luigi Marius Ciubrei, acuzat de luare de mită, şi a marinarului Constantin Tărău, acuzat de complicitate la luare de mită. Cei doi sunt în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

* Alături de el a fost reţinut şi un marinar din cadrul APDM, complice la luare de mită *

“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 17 aprilie 2018, a inculpaților: CIUBREI LUIGI MARIUS, director al Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Maritime (C.N.A.P.D.M.) SA,  sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de luare de mită, TARĂU CONSTANTIN, marinar în cadrul C.N.A.P.D.M., sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de complicitate la luare de mită”, a comunicat DNA.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în perioada iunie 2017 – 17.04.2018, inculpatul Ciubrei Luigi Marius, în calitatea menționată mai sus, prin intermediul celuilalt inculpat, a pretins și primit de la patru persoane peste 1.700 euro, în scopul angajării unor persoane în cadrul companiei pe care o conducea pe posturile de marinar și mecanic. În realitate, sumele de bani, plătite efectiv de persoanele interesate, au fost mult mai mari, inculpatul Tarău Constantin și alte persoane oprindu-și un comision cuprins între 100 și 600 de euro. Ultima plată, în valoare de 500 euro, s-a realizat în aceeași manieră la data de 17 aprilie 2018, când s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Potrivit DNA, celor doi inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, iar astăzi ei vor fi prezentați Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Postări asemănătoare

Moartea suspectă a unei copile din Ivești este anchetată de polițiști

Maria Vlad Romaniţă

Bătrân mort într-un incendiu la Fârțănești

Maria Vlad Romaniţă

Situație dificilă la Serviciul de Ambulanță Galați

Maria Vlad Romaniţă