Reperul
Eveniment Galati

UPDATE: Directorul APDM, reținut de procurorii DNA pentru luare de mită, a fost plasat în arest la domiciliu

UPDATE – Instanța Tribunalului Galați a respins propunerea DNA de arestare preventivă a directorului APDM Galaţi, Luigi Marius Ciubrei, acuzat de luare de mită, şi a marinarului Constantin Tărău, acuzat de complicitate la luare de mită. Cei doi sunt în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

* Alături de el a fost reţinut şi un marinar din cadrul APDM, complice la luare de mită *

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 17 aprilie 2018, a inculpaților: CIUBREI LUIGI MARIUS, director al Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Maritime (C.N.A.P.D.M.) SA,  sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de luare de mită, TARĂU CONSTANTIN, marinar în cadrul C.N.A.P.D.M., sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de complicitate la luare de mită”, a comunicat DNA.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în perioada iunie 2017 – 17.04.2018, inculpatul Ciubrei Luigi Marius, în calitatea menționată mai sus, prin intermediul celuilalt inculpat, a pretins și primit de la patru persoane peste 1.700 euro, în scopul angajării unor persoane în cadrul companiei pe care o conducea pe posturile de marinar și mecanic. În realitate, sumele de bani, plătite efectiv de persoanele interesate, au fost mult mai mari, inculpatul Tarău Constantin și alte persoane oprindu-și un comision cuprins între 100 și 600 de euro. Ultima plată, în valoare de 500 euro, s-a realizat în aceeași manieră la data de 17 aprilie 2018, când s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Potrivit DNA, celor doi inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, iar astăzi ei vor fi prezentați Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Postări asemănătoare

A fost sesizat Parchetul Militar în legătură cu comportamentul unui maior de la Jandarmeria Galați

Maria Vlad Romaniţă

Certificatul verde de vaccinare, valabil nouă luni pentru călătorii în UE

Reperul

Mama copiilor bătuți de tată s-a întors din Anglia ca să își ia copiii

Maria Vlad Romaniţă