Reperul
Administratie Braila Economic Politic Social

Alexandru Dănăilă, către CUP Dunărea: Care sunt pierderile de apă din 2017 şi cine le-a acoperit?

* Liderul PNL Brăila a lansat această întrebare după ce un consumator a dovedit în instanţă neregulile de la CUP Dunărea *

Compania de Utilităţi Publice Dunărea să facă publice pierderile de apă de anul trecut şi să explice cum au fost ele acoperite. Este apelul lansat public de către preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, luni, în cadrul emisiunii “Deschide Lumea”, de la Realitatea TV Galaţi-Brăila. “Ni s-a spus la începutul anului 2016, când domnul Mangiurea a ajuns director (Silviu Mangiurea, directorul CUP Dunărea – nr.), că brăilenii sunt hoţi şi fură apă, toate pierderile sunt, de fapt, furturi ale cetăţenilor din municipiu. Este o minciună! În ultimii doi ani de zile am văzut că cei de la CUP Dunărea au depistat 2 cetăţeni din peste 70.000 de abonaţi în municipiu care furau apă. Discutăm de o cifră infimă, nesemnificativă, în raport cu tot ceea ce înseamnă abonat în municipiu şi judeţ. Aş vrea să-i întreb public atât pe domnul primar, cât şi pe domnul director Mangiurea care este cantitatea de apă în anul trecut pierdută în urma avariilor la reţeaua publică de apă şi cum au fost acoperite aceste pierderi. Este o întrebare extrem de importantă”, a declarat Alexandru Dănăilă la “Deschide Lumea”.

Apelul liderului PNL Brăila vine după ce un consumator din municipiul Brăila a demonstrat în instanţă faptul că facturile sale pentru apa pluvială au fost umflate în mod constant de către CUP Dunărea, iar compania a fost obligată să îi restituie clientului banii percepuţi ilegal.

Dănăilă a spus că, în urma acestei victorii, toţi brăilenii, inclusiv instituţiile publice, ar trebui să îi ceară socoteală CUP Dunărea. “Primăria Municipiului Brăila plăteşte o sumă, apă de ploaie, lună de lună, în urma unor facturi emise de cei de la CUP Dunărea. Din informaţiile pe care le am, este vorba de aproape 200.000 de lei lunar, pentru toate străzile, apa de ploaie colectată. Aplicându-se acelaşi coeficient, aplicându-se cantitatea de precipitaţii căzută la Brăila şi nu în altă localitate, ar însemna că 30-40% din această cantitate de apă facturată ar trebui restituită de către cei de la CUP Dunărea. Şi aştept ca primarul municipiuliu Brăila, la fel ca toţi cetăţenii din municipiul Brăila, să solicite recalcularea facturilor pentru apa de ploaie şi să-i oblige pe cei de la CUP Dunărea să dea banii înapoi”, a afirmat Alexandru Dănăilă la Realitatea TV Galaţi-Brăila.

Postări asemănătoare

De astăzi, Brăila are, în mod oficial, prefect

Reperul

Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să meargă duminică la vot

Reperul

Aproape o mie de gălățeni au viroze și pneumonii. O nouă tranșă de vaccin antigripal a ajuns la Galați

Maria Vlad Romaniţă