Reperul
Eveniment Politic

Alexandru Dănăilă: ”Primarul Dragomir a încercat să mușamalizeze apariția unui focar de COVID în structurile Primăriei Brăila”

Președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă îl acuză pe primarul municipiului, Marian Dragomir că a încercat ”să mușamalizeze” un focar de infectare cu noul coronavirus. ”Încă din data de 11 mai a.c., unul din angajații  Direcției de Strategii din cadrul Primăriei Brăila a manifestat simptome similare cu cele ale pacienților infectați cu COVID 19.

          Deși i s-a adus la cunoștință primarului această situație a ales să MUȘAMALIZEZE acest caz în speranța că persoana  respectivă nu este purtătorul acestui virus.

           Din păcate pentru acest pacient, pentru familie, pentru colegii lui de muncă , pentru familiile acestora și pentru toți cei care au intrat în contact cu el, acum urmează o perioadă de incertitudine  de teamă și de izolare.

          Filmul evenimentelor pe care l-am aflat de la mai multe persoane care lucrează în Primărie și care se tem pentru sănătatea lor este:

  1. În data de 7-8 mai a.c., angajatul Direcției de Strategii a început să aibă simptomele unei răceli venind în continuare la serviciu.
  2. În săptămâna următoare la recomandarea primarului nu a mers la spital PENTRU A-SI  FACE TESTUL DE COVID ci a ales să mergă la o clinică privată pentu a-și efectua testul.
  3. Fără să respecte protocolul, clinica privată, nu a înștiințat DSP-ul cu privire la efectuarea acestui test, probabil tot la presiunea politică a primarului.
  4. Pacientului i s-a recomandat de către medical de familie să rămână în izolare până la primirea rezultatului.
  5. Între timp  rezultatul testului   este POZITIV.  Nici de acestă data clinica privată nu aduce la cunoștință DSP-ului rezultatul testului, tot la presiunea politică a Primarului Dragomir.
  6. Pacientul purtător a continuat să rămână la domiciliu, infectând în această perioadă alte personae, inclusiv unele din categoriile vulnerabile.

În încercarea de a se disculpa, atunci când situația a devenit  critică și a înțeles că Primăria o să  devină un focar de covid, primarul Dragomir a anunțat că vrea să fie transparent.

Bineînțeles că pe toți ce-i care pot fi afectați de această situație nu îi interesează transparența primarului ci îi interesează ca instituțiile statului să-și facă treaba și să-i protejeze  în fața acestor abuzuri.

Am avut o discuție cu Prefectul Brăilei Catălin Boboc , legat de acest subiect , care trebuie tratat cu maximă seriozitate și sunt convins că ancheta care se va derula cu privire la acest subiect, va scoate la iveală toate adevărurile pe care primarul a încercat să le ascundă.

Probabil că și acestă încercare de mușamalizare a unei situații extrem de gravă face parte tot din strategia de “menținere” a judetului Brăila în zona curată ( fără pacienți cu covid).

Toată lumea ar trebui să-i mulțumească  domnului primar, pentru că în curând tot corpul B (Spitalul 3) al Spitalului Județean,  care până acum a fost gol se va umple ”, a precizat într-un comunicat de presă, Alexandru Dănăilă.

Postări asemănătoare

Vasile Varga (PNL Brăila): “Voi duce o altfel de campanie electorală”

Reperul

BEC a respins înscrierea Alianței USR PLUS în competiția pentru PE

Sorin Rugină

Adrian Tabarac: Dezastru total la Braicar

Reperul