Reperul
Eveniment Galati

Alexandru Jula, regretat de artiştii cu care a colaborat sau pe care i-a îndrumat în carieră

* Cantautorul a decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică în spital *

Dispariţia lui Alexandru Jula de pe portativul muzicii ușoare românești a lăsat un mare gol  printre colegii de scenă, tinerele talente pe care le-a îndrumat și ajutat, dar și în inimile celor care de-a lungul vieții i-au îndrăgit muzica.

„Este o mare pierdere pentru scena Teatrului Muzical ‘Nae Leonard’ Galați, acum Teatrul Național de Operă și Operetă Galați. 64 de ani a stat pe scenă, ultima oară acum jumătate de an, el era alături de artiști, el concerta pe scenă, a fost într-o efervescență creatoare până în ultimele zile”, a spus Doru Niță, directorul Teatrului Muzical Galați.

Chiar pe scena muzicalului gălățean și-a făcut debutul Alexandru Jula, în 1954, la nou înființata estradă. A urcat apoi pe scene naţionale și internaționale, apoi a trecut de sticla ecranului sau pe unde radio pentru a aduce bucuria și romantismul cântecelor sale în inimile tuturor. A scos 20 de albume, ultimul în 2012, an în care a apărut și o carte despre întreaga poveste a carierei sale impresionante.

Nu a uitat niciodată să îi ajute pe cei aflați la început de carieră. Unul dintre aceştia este Maria Crăciun, o steluță pe cale să devină o stea a muzicii românești. „Vestea că maestrul Alexandru Jula nu mai este a căzut ca un trăznet. M-a ajutat mereu și a avut încredere în talentul și vocea mea. Am cântat alături de multe ori. Nu pot să cred că nu mai este, l-am vizitat la spital și atunci m-a strâns de mână și a spus că totul va fi bine”, a spus Maria Crăciun.

Alexandru Jula a decedat la 83 de ani, la Spitalul de Urgență din Galaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unui stop cardiorespirator. Era internat de câteva zile după ce suferise un atac vascular cerebral.

Citeşte şi:

A murit Alexandru Jula. Cantautorul era internat de pe 28 mai în Reanimarea Spitalului Judeţean

Postări asemănătoare

Elevul care a înjunghiat un adolescent a fost reținut pentru tentativă la omor

Maria Vlad Romaniţă

Bărbat decedat într-un incendiu la Smârdan

Maria Vlad Romaniţă

Festivalul Dulciurilor a început astăzi la Brăila

Reperul