Reperul
Braila Eveniment

Alianţa USR – PLUS Brăila și-a lansat candidații la alegerile locale

 Președintele USR Brăila, Cătălin Stancu, va candida la preşedinţia Consiliului Judeţean in vreme ce medicul veterinar Mihai Isvoranu (PLUS) va intra in cursa pentru fotoliul de primar

Alianţa USR-PLUS Brăila și-a anunțat candidații la Alegerile Locale din 27 septembrie. Astfel, la preşedinţia Consiliului Judeţean Brăila va candida preşedintele USR Cătălin Stancu, în timp ce la Primăria Municipiului Brăila, din partea PLUS, va intra in cursa medicul veterinar Mihai Isvoranu. Conferinta de lansare a candidatilor a avut loc pe str. Mihai Eminescu, candidatii dorind sa reliefeze atat modul jalnic in care arata aceasta dar si sa sublinieze faptul ca schimbarea fetei orasului este una dintre temele de campanie ale Alianței.

În ceea ce îl privește, Cătălin Stancu, 52 de ani, de profesie inginer, a ținut să precizeze că pana la înscrierea in USR nu a mai facut politica. “Eu cred sincer că există lucruri care pot fi făcute atât pentru judeţ cât şi pentru oraşul Brăila şi care, din păcate, nu sunt făcute. La ultimul recensământ, Municipiul Brăila avea 180.000 locuitori. La penultimul recensământ erau 220.000 de locuitori. Deci am pierdut între două recensământuri 40.000 de oameni. Nu mai sunt în Brăila în momentul de faţă. Foarte probabil că au plecat. Sau foarte probabil că, din cauza condiţiilor de trai precare din oraş, au trăit mai puţin decât puteau să trăiască. Vreau să schimbăm ceva împreună cu colegii de la PLUS. Să ridicăm un pic nivelul de trai, să reuşim să atragem turişti, să reuşim să dezvoltăm nişte afaceri în judeţul nostru, să reuşim să aducem nişte şcoli superioare unde să poată învăţa copiii noştri, în oraş. Şi nu în ultimul rând, să avem un aer mult mai curat şi nişte condiţii de trai mult mai bune”, a declarat Stancu.

La rândul său, medicul veterinar Mihai Isvoranu a explicat ca a intrat in aceasta lupta dupa o discutie cu fiica sa: ”Fiica mea joacă tenis pe vechile terenuri din Parcul Monument, unde am jucat şi eu. Nici măcar gardurile nu s-au schimbat! Nu s-a investit nimic în oraş. Nimic în mediul atreprenorial. Ştiţi foarte bine policlinicile şi spitalele pe care le avem sunt cele vechi. Nimic modernizat – un spital sau o policlinică nouă. Nu avem investiţii în infrastructură nouă, în modernizarea oraşului. Nu avem investiţii în terenuri de sport. Ce vreau să fac pentru Brăila? în primul rând, vreau să vă spun că nu capitulez. Brăila, după părerea mea, are viitor”, a comentat Isvoranu.

 Referitor la restul județului, Cătălin Stancu a precizat că Alianţa are liste comune în tot judeţul, candidați la primarie aproape peste tot și candidaţi în consilii în 80% dintre localităţi. Acesta a mai explicat că, deși nu s-a înțeles cu PNL la Brăila, Alianța USR-PLUS a decis ca in comunele unde candidații PNL chiar au o șansă împotriva PSD, să nu își numească proprii candidați.

Postări asemănătoare

Reţinut după ce s-a urcat la volan deşi nu avea permis şi a intrat cu maşina într-un cap de pod. Un adolescent din maşină a fost rănit

Maria Vlad Romaniţă

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad ia măsuri de prevenire a răspândirii virusului COVID – 19

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Transportau călători în condiții greu de imaginat

Maria Vlad Romaniţă