Reperul
Eveniment Galati

Ambasadorul SUA, către studenții din Galați: Mă uit la voi și văd viitoarea generație de lideri

* Excelența Sa a susținut o conferință pe tema Fake News în fața studenților și a profesorilor de la Universitatea Danubius și de la Universitatea „Dunărea de Jos” *

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Excelența Sa Hans G. Klemm, a fost, vineri, oaspetele Universității „Dunărea de Jos” din Galați. În prima parte a vizitei, Excelența Sa a avut o întâlnire cu conducerea instituției academice gălățene, prilej cu care a aflat mai multe informații despre oferta și rezultatele Universității în planul educației și al cercetării științifice. Totodată, s-a discutat despre posibilitatea dezvoltării unor viitoare colaborări cu universități din Statele Unite ale Americii, în domeniile ingineriei, protecției mediului, construcțiilor navale, cybersecurity.

În partea a doua a vizitei, Excelența Sa a susținut, în cadrul proiectului “Global Leadership and Diplomacy”, o conferință în Sala Senatului, în fața studenților și a profesorilor de la Universitatea Danubius și de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, pe tema Fake News.

Apoi, ambasadorul SUA a răspuns întrebărilor studenților și profesorilor gălățeni, pe teme diverse: de la cum să recunoaștem și să ne protejăm de Fake news, până la posibilitatea realizării unor mobilități studențești și de cercetare, burse Fulbright, valori comune, dezvoltarea economică a Galațiului și poziția strategică geopolitică a României.

„Mă uit la voi și văd viitoarea generație de lideri – profesori, analiști, jurnaliști, viitorii lideri ai României”, le-a spus Excelența Sa celor prezenți, încurajându-i pe studenți la dialog.

În cadrul proiectului “Global Leadership and Diplomacy” au mai vizitat Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați ambasadori ai Africii de Sud, Marii Britanii, Germaniei și Coreei de Sud.

Postări asemănătoare

Un membru al unei comisii a leșinat în secția de votare

Maria Vlad Romaniţă

Let’s Do It, Romania! cheamă gălăţenii la ecologizare pe 15 septembrie

Reperul

Siretul a mâncat jumătate din mal la Șendreni. Linia ferată Galați-Tecuci, în pericol!

Maria Vlad Romaniţă