Reperul
Social

Amenzi de 27.000 lei pentru furnizorii de servicii medicale de îngrijire la domiciliu

Verificările în urma cărora au fost date aceste amenzi au avut loc în perioada iunie-iulie. Timp de o lună, echipele de control ale Casei de Asigurări de Sănătate Galați au desfășurat acțiuni ce au vizat activitatea de îngrijire la domiciliu desfășurată de furnizorii de servicii medicale aflați în contract cu statul. Prin îngrijire la domiciliu se înțelege orice activitate de îngrijire medicală prestată de personal specializat, la domiciliul pacientului, care contribuie la îmbunătățirea stării de bine a acestuia din punct de vedere fizic și psihic.

Serviciile se efectueaza numai la indicația medicilor, iar beneficiarii sunt persoane cu afecțiuni acute și/sau cronice, care prezintă un anumit nivel de dependență și o capacitate limitată de a se deplasa la o unitate sanitară în vederea asigurării îngrijirilor ambulatorii recomandate de medici.La momentul demarării acțiunii, Casa de Asigurări de Sănătate Galați avea încheiate 11 contracte de furnizare de servicii medicale pentru îngrijiri la domiciliu, fiind verificată activitatea tuturor. Au fost constatate deficiențe la 9 furnizori. Deși legislația prevede faptul că serviciul verificat trebuie efectuat de către medicul care își desfășoară activitatea la furnizor, verificările au dovedit că această regulă nu este respectată. Totodată, a fost verificat și modul de raportare a serviciilor efectuate.În consecință, celor 9 furnizori le-au fost aplicate sancțiuni pecuniare în valoare totală aproximativ 27.000 lei, cu mențiunea că sancțiunile au fost aplicate diferențiat, la valoarea contractului încheiat cu fiecare furnizor, raportat la deficiențele identificate.

”Controalele în cauză, demarate la dispoziția directorului general, au avut în vedere respectarea prevederilor contractuale, dorindu-ne ca pacienții să beneficieze de servicii medicale corespunzătoare. Așa cum am mai declarat, în calitate de reprezentant al Casei de Asigurări de Sănătate Galați, nu sunt de acord să decontăm servicii ce sunt efectuate pe hârtie sau sub standarde. Asigurăm populația că și alte categorii de furnizori de servicii medicale vor face obiectul acțiunilor echipelor de control”, a declarat directorul general al CAS Galați, George Toderașc.

Postări asemănătoare

Succes al elevilor gălățeni la un concurs internațional de robotică | GALERIE FOTO

Reperul

Galați Velocity: Primăria cumpără 370 de biciclete ce vor putea fi folosite în sistem bike sharing

Reperul

„Cochilii, nestemate ale mării” – 300 de exponate din oceanele lumii

Reperul