Reperul
Eveniment Galati

Amenzi de 60 000 de lei date de polițiștii și jandarmii gălățeni

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați alături de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Dunărea de Jos” Galați, au desfășurat o acțiune cu efective mărite de la toate structurile și subunitățile operative pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, atât în mediul urban, cât și în cel rural, din zona de competență teritorială.

”Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea faptelor antisociale de orice natură, dar și a accidentelor rutiere, prin depistarea, sancționarea sau luarea măsurilor legale, în funcție de situația identificată, față de persoanele care tulbură ordinea și liniștea publică sau manifestă un comportament agresiv, dar și față de conducătorii auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice. Astfel, în cadrul acțiunii, au fost constituite filtre rutiere pe principalele artere de circulație, au fost legitimate 498 de persoane, au fost verificate 266 vehicule și 28 de locații publice (baruri, piețe, târguri, zone aglomerate, etc.).

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 186 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 59.180 de lei, dintre care 24 la Legea 61/1991, 162 la O.U.G. 195/2002. Doi conducători auto au fost sancționați pentru consum de alcool și 12 pentru depășirea limitei maxime de viteză, pe anumite porțiuni de drum.Au fost reținute, în vederea suspendării, 15 permise de conducere, dintre acestea 2 pentru consum de alcool, 7 pentru viteză excesivă.Au fost reținute 7 certificate de înmatriculare și au fost testați 62 de conducători auto pentru consumul de alcool și 2 conducători auto pentru consumul de substanțe psihoactive.
Astfel de acțiuni, care au ca scop menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, vor continua și în perioada următoare”, informează I.P.J. Galați.î

Postări asemănătoare

Taxiurile vor trebui să aibă geamuri securizate

Reperul

Un plop uriaș s-a prăbușit din cauza vijeliei

Maria Vlad Romaniţă

Mamă și fiică arestate după ce au abandonat un nou-născut în frig

Maria Vlad Romaniţă