Reperul
Eveniment Galati

Amenzi de peste 60.000 de lei între Crăciun și Anul Nou

Cele mai multe contravenții constatate de polițiștii locali în perioada sărbătorilor de iarnă au fost legate de comercializarea sau folosirea petardelor, pocnitorilor și altor articole pirotehnice *

Din Ajunul Crăciunului, 24 decembrie 2018, și până pe 2 ianuarie 2019, polițiștii locali din municipiul Galați au aplicat 216 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 61.000 de lei, pentru abateri diverse. De asemenea, lucrătorii Poliției Locale au constatat 14 fapte cu caracter penal.

Cele mai multe contravenții au fost pe linie de ordine publică, încălcări ale prevederilor Legii 61/1991 (tulburarea ordinii publice, consum de băuturi alcoolice, alarmarea nejustificată a organelor de poliție etc.), control activități comerciale și siguranță rutieră.

,,Din cele 216 amenzi aplicate, 49, în valoare de 6.800 de lei, au fost date pentru comercializarea sau folosirea, în afara legii, a articolelor pirotehnice. 47 dintre sancțiunile contravenționale au fost aplicate în baza Legii 61/1991, pentru tulburarea liniștii publice și nesupravegherea minorilor, iar alte două au fost date conform prevederilor Legii 12/1990, pentru comerț neautorizat. Au fost ridicate în vederea confiscării un număr de peste 5.000 de articole pirotehnice de diferite categorii și au fost constatate nouă fapte cu caracter penal pentru nerespectarea prevederilor Legii 126/1995, privind regimul materialelor explozive. Articolele pirotehnice au fost predate Inspectoratului de Poliție Galați, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase”, se arată în comunicatul Poliției Locale  Galați.

Referitor la începutul de an, duminică, pe 6 ianuarie, pe Faleza Superioară a Dunării, la slujba de Bobotează, Poliția Locală Galați va fi prezentă în dispozitiv pentru a asigura un climat de ordine și liniște publică. În zona de competență, polițiștii locali vor asigura fluidizarea traficului rutier, în timp ce efectivele de ordine publică și intervenție rapidă vor avea misiunea ca întregul eveniment să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Postări asemănătoare

Cadre universitare reținute

Maria Vlad Romaniţă

Lăcașurile de cult verificate de pompieri

Maria Vlad Romaniţă

Reținut după ce a fost implicat într-o bătaie în trafic

Maria Vlad Romaniţă