Reperul
Eveniment

Amenzi de peste 700 de lei pentru transportul copiilor în condiții nesigure

Când transportă copii, șoferii trebuie să respecte o serie de reguli. Potrivit Codului rutier, șoferii au obligația să se asigure că, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poartă centurile de siguranță sau că sunt transportați numai în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate.

De asemenea, le este interzis să transporte copii în vârstă de până la trei ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță, cu excepția celor destinate transportului public de persoane, precum și a taxiurilor.

Totodată, copiii cu o înălțime de până la 135 de centimetri pot fi transportați în autovehicule echipate cu sisteme de siguranță pentru conducător și pasageri, doar dacă sunt fixați sau prinși cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul, stabilește, pe de altă parte, regulamentul de aplicare a Codului rutier, conținut de HG 1.391/2006.
În cazul nerespectării obligațiilor privind transportarea minorilor, șoferii pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 580 și 725 de lei (patru sau cinci puncte-amendă). În plus, șoferii prinși transportând copii fără să respecte prevederile legale în vigoare primesc și trei puncte de penalizare.

Postări asemănătoare

Scandal în plenul ședinței CJ Brăila pentru un proiect investițional în valoare de 240 de milioane de euro

Reperul

Jandarmeria gălățeană a primit emblema de onoare a Ministerului de Interne

Maria Vlad Romaniţă

Accident mortal pe DN 25

Maria Vlad Romaniţă