Reperul
Economic Eveniment Galati

Amenzi de zeci de mii de lei pentru service-uri și meseriași fără acte din Galați

* Amenzile au fost aplicate de Poliția Locală Galați în timpul unor controale efectuate la atelierele clandestine din oraș *

Amenzi de zeci de mii de lei după un val de controale efectuate de Poliția Locală la atelierele clandestine din municipiul Galați. Polițiștii locali au verificat service-uri auto, ateliere de tâmplărie termopan sau ateliere de mobilă care funcționau în afara legii.

“Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale au aplicat  68 de sancțiuni contravenționale, în valoare  de 54.900 lei, posesorilor de service-uri auto, persoane fizice sau juridice, care desfășoară această activitate fără a respecta prevederile legale. Operatorii economici în cauză au primit amenzi pentru nerespectarea condițiilor și a locurilor stabilite de autorităţile administraţiei publice locale, 49 la număr, în baza HCL 260/2018. Pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990, privind efectuarea de activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, după caz, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege, au fost date un număr de 11 sancțiuni contravenționale. Pe perioada controlului în opt dintre cazuri au fost aplicate prevederile OG 99/2000”, a comunicat Poliția Locală.

“Alte 38 de amenzi, în sumă de aproximativ 24.000 lei, au aplicat polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale persoanelor fizice care prestau diverse servicii către populaţie (service auto, tâmplărie termopan, mobilă etc.), fără respectarea prevederilor legale (fără autorizaţii de funcţionare, acordul autorităţii administraţiei publice locale etc.). În aceste situații au fost aplicate prevederile Legii 12/1990 și HCL 260/2018, iar cei în cauză au fost sancționați pentru efectuarea de activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, după caz, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege (funcţionau fără nici o autorizaţie) și pentru nerespectarea condițiilor și a locurilor stabilite de autoritățile administrației publice locale”, a informat Poliția Locală.

Polițiștii locali au controlat și parcurile auto din oraș. În urma acestor controale, oamenii legii au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 7.500 de lei.

Postări asemănătoare

Combinatul Siderurgic a donat echipamente medicale pentru Spitalul Județean Galați

Reperul

Fals preot reținut de polițiști

Maria Vlad Romaniţă

Vandali și hoți prinși de polițiștii locali gălățeni

Maria Vlad Romaniţă