Reperul
Social

Amenzi pentru nerespectarea carantinei dar și pentru folosirea de bani falși

În ultimele 24 de ore, peste 50 de jandarmi s-au aflat în dispozitive de menținere a ordinii publice, pentru asigurarea unui climat de liniște socială și verificarea respectării măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus. În plus, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei cu noul coronavirus, jandarmii au aplicat șase sancțiuni contravenționale, dintre care cinci au fost avertismente și o amendă în cuantum de 500 lei. Sancțiunea a fost aplicată după ce contravenientul a fost atenționat în repetate rânduri că este interzisă ieșirea din zona de carantină, acesta încercând de fiecare dată să înșele vigilența oamenilor legii.

Dat fiind contextul epidemiologic actual, în ultimele 24 de ore peste 50 de jandarmi gălățeni au executat 13 misiuni de ordine publică, pentru verificarea respectării măsurilor sanitare și a distanțării fizice, cât și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică la nivelul județului. De asemenea, în localitățile unde a fost instituită carantina, respectiv comuna Cuca și un cartier din comuna Ivești, jandarmii au fost sprijiniți în asigurarea măsurilor specifice carantinei de către efective ale poliției și poliției de frontieră, astfel încât să se răspundă eficient la solicitările cetățenilor și la verificarea măsurilor epidemiologice.

Totodată, pentru refuz de legitimare și proferarea de injurii, trei persoane au fost sancționate cu amendă în valoare totală de 500 lei. Jandarmii au întocmit  și un dosar penal pentru falsificare de valori străine, în cauză fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 34 ani, care a încercat să schimbe la o casă valutară din Tecuci suma de 485 lire sterline, printre bancnote strecurând și una falsă, de 20 lire. Angajata casei de schimb a sesizat urmele de contrafacere și a anunțat Jandarmeria. Bărbatul a declarat jandarmilor că deține un magazin de produse alimentare, iar o parte dintre clienții acestuia i-au achitat cu monedă străină. În cauză, cercetările sunt continuate de poliție. 

Postări asemănătoare

MAI vine cu precizări: Posturile de poliție comunale nu au avut niciodată program non-stop. Situaţia a existat indiferent de acordarea sporului de 40%

Reperul

Emisiunea “Hepatita C. Testează! Tratează! Învinge!”, miercuri, la ora 20.00, la Realitatea TV Galați – Brăila!

Reperul

Taekwondo | Medalii pentru Galați

Reperul