Reperul
Braila Eveniment Galati

Amenzi uriașe pentru lipsa poliței RCA. Dispar reparațiile în parcare

20.000 de lei va fi amenda maximă pe care o vor primi șoferii pentru lipsa poliței RCA. Asta prevede o modificare legislativă votată în Senat. Totodată, aleșii vor să le interzică proprietarilor să-și mai repare mașinile în regie proprie dacă daunele sunt mai mari de 400 de euro.

Modificările pe piața asigurărilor auto obligatorii (RCA) au șanse mari să se concretizeze după ce Senatul a votat un proiect de lege în acest sens.

Astfel, aleșii au decis ca asigurarea RCA să poată fi suspendată în anumite condiții, însă dacă șoferii sunt prinși că circulă fără polița valabilă vor fi aspru sancționați. Concret, aceștia vor risca până la 15.000 de lei amendă.

Aceiași bani vor scoate din buzunar și șoferii care nu-și imobilizează mașina într-un spațiu privat ori circulă cu mașina atunci când au asigurarea suspendată, potrivit modificărilor la legea RCA. În prezent, aceste amenzi sunt cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei.

Asiguratul însă va putea solicita în scris asigurătorului RCA suspendarea voluntară a efectelor contractului RCA încheiat pe o perioadă de valabilitate de 6 sau 12 luni.

Apoi, foarte important, păgubiții RCA nu vor mai putea primi în avans de la asigurători decât maxim 400 de euro pentru reparațiile în regie proprie a mașinilor avariate, potrivit unui alt amendament la legea RCA adoptat în Senat.

„Ne interesează ca daunele să fie reparate în service-uri autorizate, nu în spatele blocului, și al doilea aspect este ca sumele plătite de asigurători pentru reparații să fie fiscalizate”, a declarat senatorul Daniel Zamfir, inițiatorul acestei modificări.

Această modificare legislativă aduce un plus și pentru siguranța în trafic. Proiectul urmează să fie dezbătut și în Camera Deputaților care este for decizional.

Postări asemănătoare

Se redeschide centrul de vaccinare drive-thru, la Galați

Reperul

Schimbări pe care le va aduce Codului rutier. Polițiștii vor putea amenda șoferii în baza înregistrărilor camerelor de bord sau de supraveghere

Reperul

Bătaie în zona centrală a Galațiului

Maria Vlad Romaniţă