Reperul
Politic

Amplul program HORIZON EUROPE, al europarlamentarului gălățean Dan Nica, votat în unanimitate în Parlamentul European

Mega-programul HORIZON EUROPE dedicat cercetării și inovării, care poartă semnătura europarlamentarului gălățean Dan Nica, a obținut, miercuri, susținerea tuturor grupurilor politice din Parlamentul European. După patru luni de dezbateri și negocieri dure purtate de liderul social-democrat, amplul program HORIZON EUROPE, a fost votat în unanimitate în Parlamentul European. Social-democratul a catalogat votul acordat mega-programului HORIZON EUROPE drept un succes, în condițiile în care este pentru prima dată când toate grupurile politice din forul legislativ european acordă un vot favorabil unui proiect de anvergură, după cum a subliniat Dan Nica, liderul de grup al PSD din Parlamentul European și al social-democraților gălățeni.

”Vreau să mulțumesc în mod deosebit Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, care a avut un rol extraordinar în finalizarea acestui dosar, să-i mulțumesc domnului comisar Carlos Moedas și echipei sale, să le mulțumesc colegilor mei pentru modul extraordinar în care au colaborat. Pentru prima dată, Parlamentul European a avut unanimitate în cadrul grupurilor politice”, a declarat europarlamentarul gălățean Dan Nica.

”Este un program extrem de important pentru viitor, cu un impact asupra mediului de cercetare și inovare al Uniunii Europene pentru următoarea perioadă bugetară și cu un impact asupra economiei, competitivității și nivelului de trai din Uniune. Prin știință, inovare și cercetare fundamentală, Europa poate deveni competitivă și poate rămâne în fruntea cercetării și inovării globale, creând locuri de muncă de calitate. Înainte de această dezbatere, am revizuit punctele esențiale pentru Parlamentul European și pot spune că rezultatul acestor negocieri, acest acord parțial reprezintă un succes”, a declarat liderul social-democrat.
Programul de anvergură HORIZON EUROPE, dedicat cercetării și inovării, va fi lansat, anul viitor, de Uniunea Europeană, care va aloca o finanțare-record, de până la 120 de miliarde de euro. Social-democratul Dan Nica este raportor al acestui dosar complex, de care s-a ocupat încă de la început, și care a fost finalizat sub președinția României la Consiliul Uniunii Europene, fiind catalogat drept unul dintre succesele înregistrate de țara noastră în acest mandat. Europarlamentarul Dan Nica a anunțat că noul program de finanțare dedicat cercetării și inovării va face ca accesarea de fonduri europene să fie mai facilă, întrucât, după numeroase negocieri și dezbateri, a fost simplificată procedura. Mai mult, cei care au proiecte în domeniul cercetării nu vor mai fi nevoiți să aștepte deschiderea apelurilor de proiecte, ci vor putea merge cu ideea lor direct spre aprobare.
În intervenția sa în Parlamentul European, liderul social-democrat a ținut să sublinieze că ”principiul Excelenței rămâne principiul de bază în selectarea tuturor proiectelor. Excelența este susținută și promovată în cadrul Uniunii Europene”.

Postări asemănătoare

Adrian Tabarac: „Acarul Păun” de la Braicar acoperă bătaia de joc a administrației PSD

Reperul

Pucheanu: În ultima perioadă cad capete

Sorin Rugină

Cristache (PMP): “USR duce o luptă cu PNL pentru supremație în plan local”

Reperul