Reperul
Eveniment Galati

Anchete în desfășurare după explozia de pe strada Frunzei

Anchete pe bandă rulantă după explozia de la fosta benzinărie aflată pe strada Frunzei. Garda de Mediu, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspectoratul de Poliție al Județului şi Inspectoratul pentru Situații de Urgență au demarat a deja anchetele pentru a stabili cine se face vinovat de producerea deflagrației.

Autoritățile trebuie să stabilească și dacă proprietarul avea sau nu autorizație de construcție pentru clădirea în care funcționa un hotel, dar și daca benzinăria a fost sau nu dezafectată conform prevederilor legale. Din anchetele preliminare reiese însă ca nu a fost emisă niciodata vreo autorizație de desfințare a benzinăriei, iar hotelul nu figureaza ca avand, în prezent, vreo autorizație de construcție valabilă.

Mai mult, proprietarul actual, a fost amendat în acest an cu 10.000 lei pentru că nu a solicitat o autorizație pentru siguranța la incendiu. Un aviz pentru funcționarea vechii benzinării a fost emisă de Primărie în anul 2001. Între timp, clădirea a fost extinsă.

De-a lungul timpului, polițiștii locali au aplicat și o amendă de 3000 de lei pentru că în zona stației peco să făceau lucrări de construcție fără a respecta avizul primit. Amenda a fost însă contestată în instanță de către proprietar, însă acesta a decedat între timp, firma sa a intrat în administrarea unui lichidator judiciar, apoi a fost vânduta, subînchiriată și nimeni nu a mai părut interesat să ia măsurile necesare pentru ca stația de carburant să fie dezafectată cu respectarea tuturor măsurilor legale.

În zonă circulația este blocată pentru a se stabili daca este sigur sau nu reluarea traficului, deoarece o expertiză trebuie să arate dacă nu a afost afectată calea de rulare a tramvaielor și carosabilul.

Explozie la hotelul Grandly

 

Postări asemănătoare

Acuzat că şi-a plagiat teza de doctorat, deputatul PSD Mihai Tudose renunţă la titlul de doctor

Reperul

Controale la atelierele de dezmembrare a autoturismelor

Maria Vlad Romaniţă

Cursele cu bacul pe Dunăre între Galaţi şi I. C. Brătianu au fost suspendate!

Ciprian Şchiopeţ