Reperul
Eveniment

ANCOM. Noi beneficii pe care vor trebui să le primească utilizatorii cu dizabilități din partea furnizorilor de telefonie și internet

Pachetele de servicii minime adresate persoanelor cu dizabilități auditive, de vorbire sau vizuale vor fi modificate parțial, iar furnizorii de telefonie și internet vor avea noi obligații.
Astfel, prin acest proiect se dorește majorarea, de la 3, la 5 GB a volumului de date în cadrul pachetului minimal de servicii de internet, față de serviciile actuale. De asemenea, noile beneficii minime care vor trebui asigurate utilizatorilor cu dizabilități sunt următoarele:
-pentru utilizatorii finali cu dizabilități auditive și/sau de vorbire, un număr nelimitat de SMS-uri utilizabile în rețeaua proprie și 300 de SMS-uri utilizabile în rețelele naționale la un tarif recomandat de 4 euro/lună, inclusiv TVA, și, la cererea utilizatorului, un volum de date de 5 GB, la un tarif recomandat de 2 euro/lună, inclusiv TVA, tariful total recomandat al pachetului fiind de 6 euro/lună, inclusiv TVA;
-pentru utilizatorii finali cu dizabilități vizuale, 2.000 de minute utilizabile în rețeaua proprie și 500 de minute utilizabile în rețelele naționale la un tarif recomandat de 2 euro/lună, inclusiv TVA, și, la cererea utilizatorului, un volum de date de 5 GB, la un tarif recomandat de 2 euro/lună, inclusiv TVA, tariful total recomandat al pachetului fiind de 4 euro/lună, inclusiv TVA.
Toate aceste noi pachete minime vor fi disponibile la patru luni după ce proiectul de decizie a ANCOM va intra în vigoare.

Postări asemănătoare

(VIDEO) Început de an universitar la ”Dunărea de Jos”

Reperul

(GALERIE FOTO) Faleza Dunării la început de an

Reperul

Gălățean implicat într-un accident mortal în Tulcea

Maria Vlad Romaniţă