Reperul
Eveniment

Angajata unui spital, trimisă în judecată pentru luare de mită

O angajată a Spitalului de Psihiatrie din Galați are serioase probleme cu legea după ce le-a promis unor persoane că vor fi angajate în cadrul spitalului. În schimbul acestor promisiuni, femeia primea importante sume de bani.
„Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au desfășurat activități procedurale într-o cauză penală în care procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați a dispus trimiterea  în judecată, în stare de arest la domiciliu, a unei inculpate, funcționar în cadrul Spitalului de Psihiatrie ”Elena Doamna” Galați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, respectiv trafic de influență în formă continuată (10 acte materiale).
În fapt, în perioada septembrie 2022 – iulie 2023, inculpata, în calitatea mai sus-menționată, a pretins diferite sume de bani cuprinse între 800 de lei și 6.000 de lei de la un număr de 11 persoane, cărora le-a creat convingerea că are influență pe lângă funcționari ai unității medicale în care își desfășura activitatea, funcționari ce aveau atribuții cu privire la angajarea de personal, promițându-le că-i va determina pe aceștia din urmă să le faciliteze angajarea lor în diferite posturi vacante existente la nivelul spitalului, respectiv de infirmieră (5 situații), asistentă medicală (2 situații), îngrijitoare (3 situații) și bucătăreasă (1 situație).
În aceste condiții, în baza rezoluției infracționale, inculpata a pretins și primit suma totală de 13.200 de lei și 3.800 de euro.
Dosarul a fost constituit ca urmare a unui denunț formulat de un martor denunțător la sediul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Galați, ulterior, pe parcursul cercetărilor penale, fiind înregistrate alte patru denunțuri cu privire la săvârșirea de către inculpată a unor infracțiuni de corupție cu aceeași rezoluție infracțională.
Pe parcursul cercetărilor efectuate, au mai fost identificate alte acte materiale ale infracțiunii de trafic de influență săvârșite de către inculpată, fapt pentru care a fost dispusă extinderea urmăririi penale față de aceasta și cu privire la aceste fapte, precum și continuarea urmăririi penale față de alte 4 persoane, suspecte în cauză, fiind reținută săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență”, informează polițiștii Anticorupție Galați.

Postări asemănătoare

Tuneluri cu dezinfectare pentru două spitale din Galați

Reperul

Urmărit internațional, prins de jandarmii gălățeni

Maria Vlad Romaniţă

Cod portocaliu de ploi în Galați și Brăila

Maria Vlad Romaniţă