Reperul
Eveniment Galati

Angajații Serviciului de Ambulanță: „Nu suntem piese de schimb, suntem oameni”

Acesta este mesajul transmis guvernanților de cele câteva zeci de cadre medicale ale  Serviciului Județean de Ambulanță  Galați care au protestat, nemulțumite de discriminarea apărută după modificările  legislative din noua lege a pensiilor.

„Acest protest îl organizăm împotriva deciziei guvernanților noștri de a abroga articole din Lege 5, din 2021, care reglementează ieșirea la pensie a personalului din Serviciile de Ambulanță. Acest protest îl organizăm pentru susținerea colegilor noștri aflați în greva foamei în incinta Parlamentului. Acest protest îl facem pentru a ne recâștiga drepturile și pentru a putea asigura o asistență medicală de calitate. Avem nevoie de ambulanțe, sistemul de pre-spital este subfinanțat, nu avem cu ce interveni, timpii de reacție sunt măriți astfel. Ne desfășurăm activitatea în condiții deosebite, condiții meteorologice nefavorabile, în condiții de stres. Suntem un personal supus uzurii. Nu suntem piese de schimb, suntem oameni”, a precizat dr. Cătălin Roșu, liderul Sindicatului „Ambulanța” Galați.

„Dorim ca vârsta de pensionare să fie redusă. La 60 de ani să urc etaje cu o trusă grea în spate, cu un defibrilator …În momentul în care văzul, simțurile te lasă, să te ocupi de o urgență e incalificabil. Nu știu dacă politicienilor le-ar conveni să vină un asistent medical și un doctor de 65 de ani să-și pună două perechi de ochelari să-i prindă o venă”, spune  Meluța Leonte, asistent medical.

Angajații Serviciului Județean de Ambulanță spun că sunt probleme și în ceea de privește dotarea cu autospeciale.

„Avem la dispoziție 48 de ambulanțe, dintre care, în fiecare zi, intră în reparație în jur de 8-9 ambulanțe. Numărul de ambulanțe este foarte mic. Au peste 700.000 de kilometri majoritatea. Sunt foarte vechi, cu multiple probleme tehnice, Riscăm să nu ajungem la caz cu ele. Avem ambulanțe cu peste un milion de kilometri. Acestea sunt la Tecuci, Tg. Bujor, Pechea”, a mai precizat dr. Cătălin Roșu.

Postări asemănătoare

Creștere mare a numărului de gripe și viroze

Maria Vlad Romaniţă

Accident aviatic: Un avion utilitar a pierdut înălţime, a lovit un tir şi s-a prăbuşit pe câmp

Crăpături într-un bloc și pe aleile din jurul acestuia după o avarie reparată prost

Maria Vlad Romaniţă