Reperul
Eveniment Galati

Animale otrăvite intenționat la Foltești

17 oi care aparțineau unei stâne din Foltești au murit aseară, sub ochii ciobanului care le păștea. Omul a sunat imediat la veterinar, iar acesta a constatat că animalele au fost otrăvite. Ciobanul a anunțat Poliția, iar oamenii legii au început o anchetă.

„Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au stabilit faptul că, la acea dată, în jurul orei 18.30, bărbatul, de 71 de ani, s-ar fi aflat la păscut cu cele aproximativ 200 de oi pe care le deține, în zona gării din localitatea de domiciliu, moment în care ar fi observat cum 17 dintre acestea au început să intre în agonie și să cadă pe sol. Medicul veterinar care a ajuns în scurt timp la fața locului a constat decesul acestora și a precizat că toate ar prezenta simptomele unei otrăviri.

După efectuarea cercetării, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, iar cercetările vor fi continuate de către polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Galați, în vederea stabilirii împrejurărilor care au condus la decesul animalelor, precum și pentru luarea măsurilor legale. De asemenea, a fost dispusă efectuarea unei constatări medicale veterinare de către un medic veterinar”, informează I.P.J. Galați.

 

Postări asemănătoare

Controale și amenzi, mizerie în stațiile CFR

Maria Vlad Romaniţă

Frigul mai face o victimă la Galați

Maria Vlad Romaniţă

UPDATE: A fost găsit și trupul celei de-a doua fete înecate marți în Dunăre

Reperul