Reperul
Social

ANOSR. Studenții vor putea contesta evaluările orale

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANSOR) a lansat recent campania „Update la drepturi”, care are ca scop informarea tuturor beneficiarilor direcți ai actului educațional în legătură cu principalele propuneri cu privire la noul Cod al drepturilor și obligațiilor studentului, elaborate de ANOSR și transmise Ministerului Educației pe 15 noiembrie.

Printre propuneri se numără eliminarea pragului minim de pagini pentru suportul de curs, studenții să poată contesta evaluările orale și reglementarea utilizării resurselor electronice și a inteligenței artificiale în universități.

Codul drepturilor și obligațiilor studentului, cunoscut și sub denumirea de „Statutul Studentului”, cuprinde ansamblul principalelor drepturi și obligații ale studenților înmatriculați într-o instituție de învățământ superior publică sau privată din România, documentul funcționând ca un set de drepturi minimale garantate la nivel național.

Acest act normativ a fost adoptat prin O.M.E.C.T.S. nr. 3666/2012, în urma unui proces de negocieri îndelungat, reprezentând una dintre cele mai mari realizări ale ANOSR.

ANOSR a transmis către minister propunerea sa privind noul Cod al drepturilor și obligațiilor studentului, elaborată în baza dezideratelor studenților, identificate atât în cadrul consultărilor specifice organizate cu reprezentanții studenților și organizațiile studențești din întreaga țară, cât și prin intermediul canalelor oficiale de comunicare ale federației.

„Considerăm că relevanța și utilitatea suportului de curs nu sunt condiționate de numărul de pagini al acestuia, cu atât mai mult cu cât, în prezent, există o gamă largă de instrumente digitale care pot oferi modalități inovative de prezentare a conținutului teoretic.

Totodată, propunerea privind acordarea suportului de curs la începutul semestrului are ca obiectiv operaționalizarea principiilor învățământului centrat pe student, încurajând parcurgerea materialului didactic de către studenți înaintea participării la cursul propriu-zis”, se precizează într-un comunicat al ANOSR.

Postări asemănătoare

Zeci de amenzi pentru gălățenii necivilizați

Maria Vlad Romaniţă

Șoferilor li se va retrage permisul auto dacă refuză testarea privind alcoolemia și prezența substanțelor psihoactive

Reperul

Combinatul Siderurgic vrea să angajeze peste 200 de ucenici

Reperul