Reperul
Politic

Antoneta Ioniță: Ce face astăzi PSD este o rușine față de oamenii care au murit la Revoluție

* Deputatul liberal consideră că, la doi ani de la alegerile parlamentare, bilanțul este unul dezastruos, PSD guvernând împotriva românilor *

Deputatul PNL de Brăila, Antoneta Ioniță, consideră că luna decembrie trebuie să reprezinte un moment de reculegere față de cei peste 1.100 de români care au murit la Revoluția din 1989 și, totodată, un moment de atentă analiză privind starea actuală a românilor. ”Avem o Românie a celor 29 de ani trăiți în democrație, în libertate, o Românie în care românii, și nu doar ei, și-au pus speranța și încrederea. Au sperat într-un trai decent, într-un sistem de sănătate salvator, în educație, într-un stat de drept, puternic și cu respect față de propriii cetățeni. Ar trebui să ne uităm cu sinceritate la decembrie 1989 și la decembrie 2018. Și ar trebui să nu uităm niciodată decembrie 2016, moment din care România s-a oprit din evoluție și a intrat în regres. Decembrie 2016 este momentul în care coaliția PSD – ALDE a preluat guvernarea, sub celebrul slogan fluturat de Liviu Dragnea: Îndrăznește să crezi în România!”, spune parlamentarul brăilean.

Antoneta Ioniță consideră că, la doi ani de la alegeri, bilanțul este unul dezastruos. ”PSD-ul lui Liviu Dragnea guvernează împotriva românilor, într-o încercare disperată de a emite legi și ordonanțe pentru interesele unui grup. Măririle de pensii și salarii promise au fost anulate de o inflație record, de prețuri mai mari la gaze, energie, combustibili, medicamente și alimentele de bază. Promisiunile care au însemnat spitale regionale și autostrăzi, drumuri expres și parcuri industriale, creșe, grădinițe și școli au rămas doar pe hârtie. Guvernul pur și simplu refuză să scrie proiecte și să acceseze fonduri europene pentru autostrăzile României sau pentru podul peste Dunăre. Nu pot să nu mă întorc la decembrie 1989 și să nu mă întreb: oare morții de la Revoluție, copiii și familiile lor și-au dorit o Românie ca cea de astăzi? Oare cei secerați de gloanțe au gândit măcar o clipă că, peste 29 de ani, vom vorbi din nou despre un nou partid-stat, condus de un condamnat penal care calcă în picioare principiile democrației și care ar face orice să nu ajungă după gratii? Capcanele istoriei sunt multe și adesea se repetă. Consider că prețul pe care-l plătim acceptând la nesfârșit comportamentul lui Liviu Dragnea și al PSD, compromisurile, modul discreționar în care este condusă România, derapajele de tot felul și disprețul sunt, de fapt, pete pe mormintele oamenilor care au crezut și au murit pentru libertate și respect”, mai spune deputatul liberal Antoneta Ioniță.

Postări asemănătoare

M. Capră: ”Orban, principalul vinovat!”

Reperul

Deputatul Antoneta Ioniță a fost ales vicelider al Grupului PNL din Camera Deputaților

Reperul

Scandal în plenul ședinței CJ Brăila pentru un proiect investițional în valoare de 240 de milioane de euro

Reperul