Reperul
Eveniment Politic

Antoneta Ioniță (Forța Dreptei Brăila): “Boloș, un ministru care crește taxele cu zâmbetul pe buze”

Parlamentarii Forța Dreptei și USR au depus o moţiune simplă împotriva ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, nemulțumiți de măsurile pe care acesta le ia și pe care îl consideră „cel mai prost ministru al Finanțelor din toate timpurile”.

Cu zâmbetul pe buze și bufnindu-l râsul, Marcel Bolos ne minte că toate măsurile luate sunt pentru “protejarea populației și a mediului de afaceri”. În realitate, din august până în septembrie, deficitul a crescut cu 14 miliarde de lei.  Deciziile sale spun totul despre mandatul său catastrofal în fruntea Ministerului Finanțelor: a triplat taxarea microîntreprinderilor și a dublat sau chiar triplat taxarea activității liber-profesionișților și a persoanelor fizice. Astfel, din cele 22 de miliarde care ar trebui să ajungă la stat, 16 miliarde provin din suprataxarea sectorului privat și doar 6 miliarde din potențiale reduceri ale cheltuielilor de la stat. Iar în timp ce crește taxele, “zâmbărețul” de la Finanțe se preface că nu vede că au crescut prețurile, scăzând puterea de cumpărare a românilor.

Marcel Bolos e capabil să spună orice doar pentru a proteja sistemul de pensiile speciale – acolo unde a mai adăugat pe furiș încă 500 de milioane lei, și salariații de lux ai coaliției, cum sunt șeful ASF – care are un salariu lunar de 16.000 de euro și șeful ANCOM, care câștigă lunar 9.000 de euro.

Pentru că reprezintă un adevărat pericol pentru România, Marcel Boloș, ministrul care crește taxele cu zâmbetul pe buze, trebuie să plece!”, a transmis printr-un comunicat de presă Antoneta Ioniță, președintele Forța Dreptei Brăila.

 

 

 

Postări asemănătoare

Dan Nica (europarlamentar PSD): ”Eu nu m-am certat niciodată cu Mihai Tudose”

Reperul

Sistemul public de sănătate nu va face față concurenței dacă Ordonanța pentru spitalele private va fi adoptată fără condiții!

Reperul

USR GALAȚI: Gospodărire Urbană, bani publici pentru firmele ALDE!

Reperul