Reperul
Politic

Antoneta Ioniță: Luptă internă între PSD-iști, dusă pe spinarea românilor

* Parlamentarul PNL amintește de proiectul podului peste Dunăre de la Brăila, despre care comisarul european Corina Crețu a declarat din nou că Guvernul nu a depus documentația completă la Bruxelles *

Ceea ce se întâmplă în România este o luptă internă între psd-iști dusă pe spinarea românilor, declară deputatul PNL de Brăila Antoneta Ioniță. Parlamentarul liberal critică incompetența Guvernului, despre care spune că a fost selectat doar pe criterii de obediență față de liderul PSD Liviu Dragnea și amintește că acest Guvern este criticat inclusiv de membri PSD, unul dintre ei fiind comisarul european Corina Crețu.

„Ceea ce se întâmplă astăzi în interiorul PSD depășește cu mult imaginația oricărui cetățean de bună credință. După ce au pus mâna pe putere în 2016, a urmat o perioadă în care, din cauza luptelor interne, s-a ajuns la situația disperată ca liderul PSD să-și demită doi premieri în decurs de numai un an. (…) Ceea ce a urmat este, de departe, cea mai tristă glumă politică întâmplată după 1989. Un guvern “șchiop” atât din punct de vedere al comunicării, cât și de cel al performanțelor înregistrate. Un premier marionetă, alături de care se află un mare grup de oameni certați cu limba română și profesionalismul. (…) Comisarul european Corina Crețu nu a mai rezistat și a declarat sec: “nu mai accept insultele din partea Guvernului României față de munca mea”. (…) Oameni din PSD, aflați pe funcții înalte, spun că acest guvern este neperformant. Că românii pierd bani europeni din cauza unor incompetenți ținuți pe funcții de conducere doar pentru simplul motiv că sunt obedienți față de liderul social-democrat. Ceea ce se întâmplă în România este o luptă internă între psd-iști. Dusă pe spinarea românilor!”, afirmă deputatul Antoneta Ioniță.

Parlamentarul liberal amintește de proiectul podului peste Dunăre de la Brăila, despre care comisarul european Corina Crețu a declarat din nou că Guvernul nu a depus documentația completă la Bruxelles. „Europarlamentarul PSD a spus clar și răspicat că sunt bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructură, dar nu avem proiecte. Și s-a referit la Podul peste Dunăre de la Brăila. Corina Crețu a accentuat faptul că este necesar să se accelereze proiectul podului de la Brăila, completându-și declarația publică cu o frază care ar trebui să ne dea fiori: “Am pierdut 2 miliarde de euro pe marea infrastructură (…). Facem eforturi supraomenești să evităm dezangajările de fonduri. Avem pentru acest an risc de pierdere de 800 de milioane de euro”. Nu cred că mai e ceva de spus”, declară deputatul PNL Antoneta Ioniță.

Postări asemănătoare

S-a votat la Galați pentru Republica Moldova

Maria Vlad Romaniţă

Vasile Varga (PNL Brăila): Zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate! România are nevoie de o guvernare eficientă

Reperul

Consilierii PNL Galați au votat împotriva acordării unor distincții la ședința festivă CJ Galați

Reperul