Reperul
Politic Social

Antoneta Ioniță: Pensionarii români sunt sacrificați, dar amăgiți cu realizări de carton

* Deputatul PNL de Brăila consideră că recent anunțata mărire a pensiilor cu câțiva lei este, de fapt, o lovitură dată bătrânilor care beneficiau de rețete compensate *

Mulți dintre pensionarii care beneficiau de rețete compensate nu vor mai avea acces la ele, după ce Guvernul a anunțat mărirea punctului de pensie. Mai precis, pentru câțiva lei în plus la pensie, mulți dintre pensionari nu se vor mai încadra în marjele stabilite pentru rețetele compensate. Anunțul a fost făcut de deputatul PNL de Brăila, Antoneta Ioniță, care spune că, prin această măsură, Guvernul nu face decât să dea dovadă de o mare ipocrizie.

”Ipocrizia Guvernului PSD – ALDE lovește din nou, de această dată în pensionarii cu venituri modeste, care beneficiau de medicamente compensate. Anunțat cu mare tam-tam de către ministrul muncii, Olguța Vasilescu, mărirea punctului de pensie înseamnă, de fapt, renunțarea la o serie de facilități pe care pensionarii le aveau, prima dintre ele, dar și cea mai importantă, fiind scăderea procentului de compensare la rețete pentru medicamente. De fapt, asistăm la o ipocrizie fără margini, ridicată la statut de mare realizare. Încă o dovadă că actualul guvern este rupt de realitate și încearcă să manipuleze, spunând doar partea de adevăr care-i convine”, a punctat Ioniță.

Concret, Antoneta Ioniță, care este de profesie medic, a dat drept exemplu cazul pensionarilor cu venituri de până la 900 de lei lunar, care primeau o compensare de 90% la rețetele pentru medicamente. Odată cu majorarea pensiilor, sute de mii de pensionari care vor depăși acest plafon doar cu câțiva lei nu vor mai beneficia de acest procent de compensare, ci doar de 50%, ceea ce înseamnă că vor cheltui mult mai mult pe medicamente.

”Imaginați-vă că un pensionar care depășește plafonul de 900 de lei cu 10 lei și care are nevoie de medicamente de 200 de lei lunar va trebui ca de acum înainte să scoată din buzunar 100 de lei. Primește 10 lei și cheltuie în plus 80 de lei pentru medicamente. Aceasta este realitatea pe care Guvernul PSD-ALDE nu o recunoaște. Adăugați acestei situații și majorarea constantă a prețului la medicamente și aveți imaginea completă a unui tablou în care pensionarii sunt sacrificați, dar amăgiți cu realizări de carton”, a mai declarat deputatul brăilean.

Antoneta Ioniță anticipează că în perioada următoare cei mai mulți pensionari care-și vor pierde dreptul de compensare cu 90% la rețete își vor vărsa nemulțumirile pe medicii de familie, deși aceștia nu au nicio vină și vor fi obligați să respecte legislația în vigoare.

Postări asemănătoare

Anunţ important: Primarul Ionuţ Pucheanu îi propune CL ca gălăţenii care îşi izolează termic blocurile să plătească mai puţin

Reperul

Pericol! S-au înmulțit incendiile de vegetație uscată în judeţul Brăila

Reperul

Pompierii vă sfătuiesc: Renunțați la improvizații și verificați instalațiile de încălzire!

Maria Vlad Romaniţă