Reperul
Economic

APIA: Cererile de înscriere în programul pentru susţinerea producţiei de legume în spaţii protejate vor fi depuse până pe 20 iulie

Fermierii pot depune cererea de înscriere în Programul pentru susţinerea producţiei de legume în spaţii protejate pentru anul 2021 până pe 20 iulie, inclusiv, a anunţat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2021 pentru susţinerea producţiei de legume cultivate în spaţii protejate, respectiv pentru producţia de ardei gras şi/sau ardei lung, castraveţi, tomate şi vinete.

Până astăzi au fost depuse 7.148 cereri în Programul pentru susţinerea producţiei de legume în spaţii protejate pentru anul 2021, pentru o suprafaţă totală de 778,93 hectare.

Potrivit APIA, cererile de înscriere în program, însoţite de documentele obligatorii, se depun personal sau se transmit prin mijloace electronice (fax, poştă sau e-mail) la centrul judeţean/local/al municipiului Bucureşti unde solicitantul a depus cererea unică de plată pentru anul 2021 sau unde are domiciliul/sediul social sau în cadrul unităţii administrativ teritoriale unde are suprafaţa cultivată cea mai mare.

Pe de altă parte, APIA reaminteşte fermierilor că până la data de 9 august 2021 inclusiv pot depune cererea de solicitare a ajutorului de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovin în anul 2021, în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

Schema de ajutor de stat în sectorul bovin se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2021.

Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 31 decembrie 2021. Până astăzi au fost depuse 27.348 cereri pentru 407.491 capete bovine.

Postări asemănătoare

SIKA și Adeplast -“Mai puternici împreună”

Reperul

(VIDEO) Galațiul, atractiv pentru investiții

Reperul

Contribuţia la Pilonul II de pensii va crește de la 1 ianuarie la 4,75%

Reperul