Reperul
Social

Aproape o mie de gălățeni au viroze și pneumonii. O nouă tranșă de vaccin antigripal a ajuns la Galați

Începe să crească numărul celor care suferă de afecțiuni respiratorii specifice sezonului rece. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Galați, în  ultima săptămână de raportare a situației epidemiologice, perioada 09-15 noiembrie, s-au înregistrat 931 de persoane care au viroze respiratorii. Cele mai multe cazuri se înregistrează la categoria de vârstă 5-14 ani, unde sunt 265 de cazuri. 30 de persoane au necesitat internarea din cauza complicațiilor respiratorii, cele mai multe internări înregistrându-se la categoria de vârstă 0-1 an și 5-14 ani. Potrivit aceleiași raportări, s-au înregistrat și 44 de persoane care au fost diagnosticate cu pneumonii. Cele mai multe cazuri, 12, sunt la categoria de vârstă de peste 65 de ani. Din fericire, nu s-au înregistrat cazuri de gripă până acum în Galați.

O nouă tranșă de vaccin antigripal,  trimis prin Ministerul Sănătății către Direcția de Sănătate Publică pentru campania națională de imunizare antigripală a categoriilor la risc, a ajuns la Galați ieri.

”A sosit a treia tranșă de vaccin antigripal, 16 920 de doze, acestea sunt distribuite către medicii de familie”, a precizat Ani Nistor, purtătorul de cuvânt al DSP Galați.

 Până acum, județul Galați a primit prin Ministerul Sănătății 44 920 doze de vaccin antigripal, deși necesarul de doze în județ ar fi de circa 100 000 de doze.

Postări asemănătoare

Pui de bufniță salvați după ce vântul le-a distrus cuibul

Maria Vlad Romaniţă

Concurs de pescuit pentru doamne şi domnişoare la Zătun

Reperul

38 de ucraineni prinși muncind la negru în șantierul naval din Galați

Maria Vlad Romaniţă