Reperul
Economic

ArcelorMittal a ajuns la o înțelegere cu Liberty House pentru vânzarea combinatului de la Galați

* Compania britanică Liberty House, înființată de Sanjeev Gupta, ia la pachet și combinate ArcelorMittal din Cehia, Macedonia și Italia *

ArcelorMittal a anunțat astăzi, 12 octombrie, că a primit o ofertă de la Liberty House Group pentru achiziția combinatului siderurgic de la Galați, dar și a unităților surori din Ostrava (Cehia), Skopje (Macedonia) și Piombino (Italia). Cele patru combinate sunt parte a pachetului de separare stabilit de ArcelorMittal împreună cu Comisia Europeană, pentru ca gigantul condus de Lakshmi Mittal să poată cumpăra Ilva S.p.A. din Italia.

Cele patru combinate vor intra în proprietatea Liberty numai după ce ArcelorMittal va finaliza achiziția Ilva, ceea ce s-ar putea întâmpla pe 1 noiembrie.

Într-o scrisoare adresată salariaților de la Galați și din celelalte trei unități, conducerea ArcelorMittal le mulțumește acestora pentru contribuția lor la povestea ArcelorMittal și îi asigură că vor avea “o casă bună și un viitor luminos” împreună cu Liberty House Group.

Bogdan Grecu, directorul general al ArcelorMittal Galați-Skopje, a declarat: “Această etapă din istoria noastră deschide oportunități noi nu doar pentru continuarea producției de oțel la Galați, ci și pentru modernizarea combinatului”.

Liberty House Group este o companie metalurgică fondată în anul 1992 în Regatul Unit al Marii Britanii de către industriașul Sanjeev Gupta. Anul trecut, compania a cumpărat divizia de oțeluri speciale a Tata Steel pentru 100 de milioane de lire sterline și producătorul de oțel Arrium din Australia.

Postări asemănătoare

Proiect pentru revitalizarea turismului

Reperul

Tranzacție finalizată | Combinatul siderurgic de la Galați a trecut oficial în portofoliul Liberty Steel

Reperul

Primăria emite ordinele de începere a lucrărilor la microcentralele de cartier

Reperul