Reperul
Economic

ArcelorMittal primește undă verde de la Comisia Europeană să cumpere Ilva din Italia și să vândă combinatul de la Galați

* Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către compania siderurgică *

“ArcelorMittal (“Compania”) anunță că  a fost acordată – de către Comisia Europeană (“C.E.” sau “Comisia”) – aprobarea către AM Investco Italy SRL (“AM Investco”) pentru propunerea de achiziție a Ilva S.p.A (“Ilva”). Aprobarea C.E. urmează concluziei Fazei II de Investigație a Comisiei referitoare la propunerea de achiziție a Ilva și a fost acordată pe baza angajamentul Companiei de a pune la vânzare unități din Italia, România, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg și Belgia, așa după cum s-a anunțat pe 13 aprilie 2018”, a anunțat ArcelorMittal.

Compania a precizat  că aprobarea C.E. este un punct semnificativ al tranzacției de preluare a Ilva și reprezintă un pas important pentru finalizarea acestui acord, așteptată să se întâmple în curând.

Amintim că gigantul siderurgic ArcelorMittal a anunţat, în aprilie, faptul că intenţionează să vândă combi­na­tul siderurgic din Galaţi, alături de unităţi de producţie din Italia, Macedonia, Cehia, Belgia şi Luxemburg, pentru a putea prelua Ilva, un combinat side­rur­gic din sudul Italiei care produce 12 milioane de tone de produse metalurgice pe an. Comisia Europeană a fost cea care i-a cerut companiei să renunţe la alte capacităţi dacă vrea să preia Ilva, ca nu cumva poziţia sa să devină prea puternică în siderurgia europeană. De combinatul de la Galați ar fi interesați oligarhul ucrainean Rinat Ahmetov şi gru­pul turc Erdemir.

 

Postări asemănătoare

Atenție, fermieri! 3,2 miliarde de euro, sprijin UE pentru investiții în agricultură

Reperul

(VIDEO) Gălățenii pot negocia gratuit cu băncile și IFN-urile. Află ce trebuie să faci!

Reperul

A început eliberarea Certificatelor pentru Situație de Urgență, acordate on-line și gratuit firmelor

Reperul