Reperul
Administratie Galati

Arhitectul șef al Galațiului a declarat ”război” balcoanelor construite ilegal

După mulți ani în care nu a existat o soluție legală pentru desființarea balcoanelor care nu respectă nicio normă de siguranță în construcții, municipalitatea a găsit soluții pentru această problemă. Prezent în cadrul emisiunii ”Interviurile Reperul TV”, arhitectul șef al municipiului Galați, Dragoș Buhociu, a declarat că, în sfârșit, se va face ordine în urbanismul local, în ceea ce privește balcoanele construite ilegal.

”Avem celebra problemă, unică în România, a balcoanelor, de la parter de bloc și nu numai. Este o chestiune care la această scară este unică în România și cred că și în Europa. Va fi de durată, dar trebuia începută și trebuia ca cineva să-și asume să facă asta. Problema are două ramuri: pentru balcoanele deja executate tocmai s-a promovat în Consiliul Local și a și fost aprobat un proiect, care e hotărâre acum, prin care anumite balcoane de la parter de bloc vor putea să intre în legalitate. Ele vor fi de fapt intabulate. Nu-i o procedură simplă, pentru că nici legea care ne permite să facem asta nu e simplă. Noi, acum, suntem în preparative de a aplica această Hotărâre de Consiliu Local, cu regulamentele de urbanism. Nu va fi un proces rapid. Apoi vom demara procedura și cei care au balcon la parter de bloc vor putea să-și intabuleze aceste extinderi. Mă refer la cei care au construit în limita balconului de sus. Aceștia vor putea să și-l intabuleze la finalul acestui parcurs și cei care s-au extins pe lângă această extindere cu o suprafață minimală (izolația termică). Altfel am fi făcut un pat al lui Procust în care nu ar fi încăput aproape nimeni, iar interesul nostru este de a găsi o soluție viabilă și justă”, a precizat în cadrul emisiunii ”Interviurile Reperul TV”, Dragoș Buhociu, arhitectul șef al municipiului Galați.

Balcoanele care au fost ridicate fără nicio bază legală și a căror construcție a depășit cu mult limita superioară vor fi desființate.  

”De asemenea, sunt o sumedenie de balcoane care au depășit limita aceea de trei ori și chiar mai mult, iar în propunerea care a devenit HCL sunt propuse pentru desființare. Mă refer la construcțiile care au fost executate fără niciun fel de act. Este o operațiune foarte ambițioasă, dar foarte necesară. Trăim într-un oraș în care există mii de astfel de construcții și trebuia la un moment dat să facem un regulament pentru ele. Sunt convins că va exista și conformarea voluntară”,  a mai declarat la Reperul TV, Dragoș Buhociu, arhitectul șef al municipiului Galați.

Postări asemănătoare

B.Rodeanu propunere pentru o bază mobilă de cercetare pe Dunăre

Reperul

Schimbare la vârful Inspectoratului Școlar Galați

Maria Vlad Romaniţă

Lucrarea „Înaripat” va fi amplasată în Piațeta Florilor de Tei

Reperul