Reperul
Administratie Galati

Arhitectul șef al Galațiului: Faleza Dunării ar trebui să fie cea mai importantă zonă a orașului

* Arhitectul șef a adăugat că niciun alt oraș din Europa nu are o „piață centrală” de patru kilometri lungime și 40 de metri lățime, așa cum este faleza de la Galați *

Faleza Dunării ar trebui să devină cea mai importantă zonă a Galațiului, a declarat Dragoș Buhociu, arhitectul șef al municipiului Galați, în cadrul emisiunii „Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galați-Brăila. Buhociu a argumentat că Faleza Dunării nu este doar cea mai populară zonă de promenadă din Galați, dar are și elemente care o fac unică în Europa.

„Noi ar trebui să ne facem o piață uriașă urbană, care este faleza și care să fie complet remodelată, reabilitată, redată cetățenilor, pentru că acum este o zonă de plimbare și atât. Ea poate fi ceva cu mult mai mult. Eu mi-aș dori ca, așa cum la Sidney și la Oslo pe faleza lor este Opera, să avem și noi un edificiu public de o asemenea importanță undeva acolo și mi-aș dori să existe multiple activități ca oameni de toate vârstele să poată să petreacă acolo cât mai mult timp. O piață de patru kilometri lungime și de vreo 40 de metri lățime nu are niciun oraș din Europa”, a declarat Dragoș Buhociu la „Deschide Lumea”.

Arhitectul șef a adăugat că un alt element care deosebește Galațiul de alte orașe este faptul că el nu poate dezvolta o piață centrală tradițională, așa cum au orașele din vest, însă poate dezvolta mai multe nuclee, pe lângă cel mai mare, care este faleza.

„În general, oamenii când vin în Galați întreabă unde e centrul. Galațiul este, din punctul meu de vedere, un oraș deosebit, care nu are un centru uninuclear, adică nu e o piață centrală, cum e în alte orașe, de exemplu din Transilvania. Galațiul este un oraș care are mai multe nuclee, are mai multe centre. Din punctul meu de vedere, asta este ceva deosebit, ceva foarte interesant și care poate fi exploatat urbanistic foarte bine. Pentru că, odată ce ai o piață și o faci foarte bine, te oprești. Dar dacă ai zone întregi, circuite lungi de kilometri, cum avem noi, poți să scoți ceva din ele deosebit. Și asta se va întâmpla în Galați”, a afirmat arhitectul șef al municipiului Galați la Realitatea TV Galați-Brăila.

Dragoș Buhociu este arhitectul șef al municipiului Galați din decembrie 2017. A absolvit două facultăți – arhitectură și finanțe -, are un master în managementul patrimoniului și un doctorat în urbanism. A plecat din Galați în urmă cu 19 ani și, timp de 15 ani, a lucrat la diverse proiecte, de la arhitectură la urbanism și consultanță, inclusiv în Franța și în Statele Unite ale Americii.

Postări asemănătoare

Cîrligea, despre revoluţia fiscală: Declarații iresponsabile care-ți suie lumea-n cap!

Sorin Rugină

Contract de finanțare pentru amenajarea unui centru de colectare a deșeurilor inerte

Reperul

Pucheanu, un primar de nota 7,5

Reperul