Reperul
Eveniment Galati

Așa arată robotul construit de trei elevi gălățeni și premiat cu argint la Olimpiada Internațională de Robotică

* Robotul, care este alcătuit din peste 2.000 de piese lego și circuite, crește plante bio pe care apoi le vinde *

Echipa Microbots INC din Galați a câștigat medalia de argint la etapa internațională a competiției World Robot Olympiad, eveniment ce a avut loc în Chiang Mai, Thailanda, în perioada 16-18 noiembrie. Robotul lor, Microgreens-Vending Machine, este  un automat robotizat autonom care crește micro-plante. Acesta răspunde tematicii propuse pentru acest an la Olimpiada Internațională de Robotică – FOOD MATTERS (Hrana contează), fiind o soluție ce promovează agricultura sustenabilă și îmbunătățirea valorii nutritive a hranei zilnice. Robotul vine să ne ofere hrană mai sănătoasă, crescută în condiții bio – microplante diverse, cum ar fi fasolea sau ridichile.

România a ocupat locul doi, după echipa Rusiei, la această ediție a olimpiadei, la care au participat 463 de echipe din 63 de națiuni. Gălățenii sunt Mihai David și David Călugăru, ambii de 13 ani, elevi la Colegiul “Vasile Alecsandri”, și Ștefan Simion, de 14 ani, elev la Colegiul “Mircea Eliade”. Ei au fost coordonați de Marilena Buruiană.

Chiar dacă se află la limita dintre tehnologia super avansată și un banal joc, roboțelul a fost construit în 8 luni în care de multe ori, din pricina erorilor de soft, olimpicii au fost nevoiți să ia totul de la capăt.

Postări asemănătoare

Județul Brăila nu mai are niciun pacient infectat cu COVID 19

Reperul

Focar de pestă la Rogojeni. Veterinarii au omorât toți porcii pe care i-au găsit

Maria Vlad Romaniţă

UPDATE: Cuţitarul care a atacat poliţiştii şi paramedicii SMURD a fost reţinut

Maria Vlad Romaniţă