Reperul
Eveniment Galati

Asistentă medicală reținută pentru că a furat bani de pe cardurile pacienților și colegilor

O asistentă medicală, în vârstă de 49 de ani, din Galați, a fost reținută pentru 24 de ore de polițiști, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt, însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. Femeia s-ar fi folosit de cardurile mai multor pacienți, dar și colegi pentru a scoate diverse sume de bani. Oamenii legii au făcut o percheziție în casa femeii, de unde au ridicat mai multe probe.

„Din probatoriul administrat a reieșit că, în perioada 2019 – 2023, la intervale diferite de timp, femeia ar fi sustras de la colegi de muncă, dar și de la pacienți, în timpul programului de lucru, diferite sume de bani, carduri bancare și tichete tip voucher de vacanță.

Ulterior, acesta ar fi vândut voucherele și, folosindu-se de datele de identitate ale persoanelor, ar fi efectuat mai multe tranzacții frauduloase online, dar și la comercianți fizici din municipiul Galați. Prejudiciul a fost estimat la 2.500 de lei.

Față de femeie a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 28 februarie, să fie prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, cu propunerea luării unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Galați, sub coordonarea unui procuror din cadrul unității de parchet menționate, în vederea probării întregii activități infracționale a persoanei”, informează I.P.J. Galați.

Postări asemănătoare

Zeci de solarii distruse de furtună, la Matca

Reperul

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE TENIS PENTRU SENIORI ȘI SUPERSENIORI+30

Reperul

Tineri acuzați de tentativă la omor, distrugere și tulburarea liniștii și ordinii publice