Reperul
Eveniment

Asistenții sociali, obligați să facă dovada unui test negativ, a trecerii prin boală sau a vaccinării

Premierul Florin Cîţu a anunţat că s-a discutat în cadrul ședinței de Guvern, un proiect de OUG care prevede că angajaţii din asistenţa socială trebuie să prezinte dovada vaccinării, test negativ sau dovada trecerii prin boală.

”Am discutat un proiect de OUG care stabileşte că angajaţii din instituţii publice din zona asistenţei sociale vor trebui să facă dovada vaccinării, sau să prezinte un test negativ sau să facă dovada trecerii prin boală”, a declarat premierul.
”În ciuda disponibilităţii vaccinurilor, am constatat că la nivelul sistemului de asistenţă socială în România, din cauza dezinformării legată de vaccinuri, parte din angajaţii din centre rămân reticenţi. Aceşti angajaţi intră în contact direct cu persoane care au probleme de sănătate (vârstnici, persoane cu dizabilităţi) sau cu copii. Dacă suntem un stat responsabil, nu putem accepta ca bătrânii, copiii şi persoanele cu dizabilităţi, aflate în grija statului, să fie puse în pericol chiar de către angajaţii pe care statul român îi plăteşte să aibă grijă de aceste persoane”, a mai declarat, miercuri, Raluca Turcan.

”În cazul în care vaccinarea nu este recomandată în cazuri speciale, aflate sub tratament, desigur că statul îşi asumă în continuare obligaţia de a asigura testarea săptămânală, cum a procedat pe toată perioada stării de alertă. Însă, faţă de perioada de început a pandemiei, când vaccinul nu era disponibil, acum există dovezi ştiinţifice că aceasta este soluţia cea mai bună pentru prevenirea răspândirii virusului. În situaţia în care, chiar dacă nu există o recomandare medicală pentru a nu face vaccinul, angajatul decide că nu doreşte să se vaccineze şi nici nu a dobândit imunitate printr-un episod de infecţie cu SARS-COV-2, acesta trebuie să facă dovada unui test negativ”, a mai transmis ministrul.

Postări asemănătoare

Descinderi la hoții de energie electrică

Maria Vlad Romaniţă

O elevă de clasa a opta a fost agresată lângă școală de alți adolescenți

Maria Vlad Romaniţă

Polițist agresat în misiune

Maria Vlad Romaniţă