Reperul
Social

Astăzi este Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem

* Gălățenii care vor să se înscrie în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice o pot face la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din strada Regiment 11 Siret *

Astăzi este Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice. Această zi este celebrată în fiecare an în a treia sâmbătă a lunii septembrie. Obiectivul principal al Zilei Mondiale a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice este acela de a sensibiliza publicul larg despre necesitatea actului de donare de celule stem și despre impactul transplantului de celule stem asupra vieții pacienților.

„La Galați, cei care doresc să se înscrie în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice se pot adresa Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Galați din Str. Regimentul 11 Siret Nr. 48 A, pot contacta TelVerde 0800 88 STEM (7836), număr apelabil din rețeaua Romtelecom, sau accesa site-ul www.registru-celule-stem.ro„, a comunicat Centrul Regional de Transfuzie Sanguină de la Galați.

În Registrul Național al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice se pot înscrie toate persoanele sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, pentru a deveni donatori voluntari de celule stem hematopoietice. Acestea pot dona până la vârsta de 60 de ani, însă înscrierea în Registru nu presupune automat și donarea celulelor stem hematopoietice.

Donarea de celule stem hematopoietice este voluntară, anonimă și neremunerată. De aceste celule vor beneficia copiii și adulții din România diagnosticați cu leucemie sau alte boli grave ale țesutului sanguin sau ale sistemului imunitar.

Postări asemănătoare

Noaptea Muzeelor la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

Reperul

Echipa de studenţi “Danube Pistons” participă pentru prima oară la competiția Kart Low Cost

Reperul

Mașinile cu ITP expirat și fără RCA vor putea fi considerate vehicule abandonate și ridicate de către autorități

Reperul