Reperul
Cultural Social

Atelier de sculptură în lemn la Grădina Botanică

Vizitatorii Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi vor putea admira în curând, în zona lacului și a Grădinii Japoneze, trei noi sculpturi din lemn cu specific oriental. Etse vorba despre o reinterpretare artistică a porții japoneze.

Lucrările vor apărea după acțiunea, intitulată “Atelier de sculptură în lemn”, care este sprijintă financiar de Clubul ROTARY GALAȚI DONARIS și Asociația Culturală “Cavaleria” Galați.

Sculpturile sunt în curs de realizare, iar autorii sunt artiști plastici cu experiență în acest domeniu: Mugurel Vrînceanu – profesor al Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin” Galați, Marius Ivanovici, coordonatorul Secției Sculptură din cadrul Liceului de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești și Lucian Tudorache, profesor la Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra Neamț.

Se lucrează intens dar se și predă, în același timp. Sculptorii sunt secondați activ de mai mulți elevi de la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” Galați, care urmăresc cu atenție modul de lucru al profesorilor, participând și ei la anumite etape ale viitoarelor lucrări”, se arată într-un comunicat al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii.

După ce vor fi terminate, cele trei sculpturi vor fi donate Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Postări asemănătoare

Muncitori filmați în timp ce goleau la lopată o groapă plină cu apă și transportau apoi apa cu roaba la canalizare

Maria Vlad Romaniţă

#Stați acasă! Plătiți-vă taxele on-line!

Reperul

Două gălățence care împlinesc 100 de ani în Anul Centenarului primesc vizita autorităților

Reperul