Reperul
Economic Investitii

Atenție, fermieri! 3,2 miliarde de euro, sprijin UE pentru investiții în agricultură

Alexandru Popa, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice susține că partidul pe care îl reprezintă depune eforturi constante pentru a veni în sprijinul fermierilor. 

Deputatul PNL Brăila a explicat prin intermediul unui comunicat de presă, adoptarea unor măsuri țintite, care au rolul de a contribui în mod semnificativ la modernizarea agriculturii românești, astfel încât acest domeniu să devină unul competitiv pe termen lung.

Popa subliniază că în această zonă se regăsește și lansarea, începând de luna viitoare, a unui program de investiții în agricultură, din fonduri europene, în valoare de 3,2 miliarde de euro.

”Este o măsură mult așteptată, având în vedere că acești bani vor reprezenta un sprijin real și consistent pentru fermieri și micile ferme. După cum a anunțat public deja ministrul agriculturii, Politica agricolă comună 2021-2027 va începe efectiv din 2023, iar în acești doi ani de tranziție România va beneficia de o sumă de aproximativ 6,2 miliarde de euro, din care 3 miliarde sunt plăți directe, plățile pe suprafață sau pe număr de animale, iar 3,2 miliarde de euro reprezintă sprijin pentru investiții în activități agricole”, susține deputatul brăilean.

Ministerul Agriculturii lansează o sesiune de dezbateri în județe, pe tema absorbției fondurilor europene

”Salut, pe această cale, demersul colegilor liberali de la conducerea Ministerului Agriculturii, mai ales că noi cei din PNL încurajăm acest tip de comunicare directă între autoritățile statului și cetățeni! Consider că doar așa vom putea să le venim în întâmpinarea problemelor cu care se confruntă aceștia și să le găsim rezolvare. Angajamentul PNL este că vom urmări, prin acest program de finanțare, dezvoltarea fermelor românești prin politici menite să sprijine atragerea tinerilor în agricultură, creșterea asocierii economice între micii producători și astfel a puterii lor de negociere, dezvoltarea piețelor locale și promovarea produselor tradiționale sau pentru managementul situațiilor de risc.

Agricultura românească are acum șansa să valorifice oportunitățile accesului la fonduri europene și piața internă și să promoveze astfel forme de susținere echitabilă a tuturor fermierilor. În acest fel vom putea ține pasul cu cerințele europene în domeniu și vom putea garanta fermelor românești o dezvoltare durabilă, având grijă în același timp să protejăm natura și biodiversitatea”, a mai transmis Alexandru Popa.

Postări asemănătoare

Dr. Alexandru Nechifor (prorector Universitatea ”Dunărea de Jos”): ”Probabil vom intra într-un proces de conservare a unor specializări”

Reperul

CNPP: Cei care lucrează după pensionare pot cere recalcularea pensiei

Reperul

Plata ratelor la împrumuturi va putea fi amânată, din nou (proiect)

Reperul