Reperul
Administratie Galati

Au început lucrările la Ambulatoriul Spitalului Județean Galați

Ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului de Urgență va fi extins în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, care are o valoare de 12,3 milioane de lei. În acest proiect, Consiliul Județean va contribui doar cu 2% din sumă.

”Este un obiectiv la care muncim de vreo doi ani de zile, un proiect cu finanțare europeană, în valoare de  12,3 milioane de lei. Încercăm să extindem ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean pentru că sunt foarte multe cazuri, adresabilitatea este foarte mare. Holurile erau foarte aglomerate, oamenii stăteau la rând, erau două cabinete unul lângă altul și erau foarte mulți oameni pe holurile ambulatoriului de specialiate. Practic, prin această construcție nouă, extindem  ambulatoriul de spacialitate cu încă 1.500  de metri pătrați, suprafață desfășurată. Asta înseamnă 24 de cabinete medicale noi, cabinete care vor avea și sală de așteptare, vor avea vestiare pentru asistente și personalul medical, dar și pacienții vor sta în condiții normale și nu vor mai avea  aglomerările pe care le-am avut până acum. Mai mult, fostele cabinete medicale ale medicilor de familie vor fi  renovate și reabilitatate, Practic, vor fi 13 specilizări medicale care își vor desfășura activitatea în noua clădire  a Spitalului Județean. Este vorba despre diabet, gastroenterologie, oftalmologie, cardiologie, ginecologie, urologie, radiologie și imagistică, ORL, neurologie, medicină internă, hematologie, ortopedie  și oncologie. Toate  cabinetele medicale vor fi și cu aparatură medicală”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Aparatura medicală care va fi achiziționată, în valoare de peste două milioane de lei, va fi de ultimă generație și va face ca actul medical să se desfășoare în condiții mult mai bune.  

”Având în vedere că policlinica  are 3.622 de metri pătrați, această  extindere este foarte importantă, având  în vedere  chiar contextul epidemiologic, când se impune distanțarea între pacienți. Vom angaja medici și cadre medicale, iar în cadrul acestor cabinete vom avea aparatură extrem de performantă. Vorbim, printre altele, despre un ecograf 3D, cu videocolcoscop, un electrocauter, un sistem complex de video- endoscopie flexibilă, tomograf cornean, ecograf ocular, o trusă de nefrolitrotiție percutantă, audiometru, timpanometru sau aparat de screening auditiv. Acestea sunt  echipamente de strictă necesitate pentru aceste cabinete, dar bineînțeles și pentru tratarea bolnavilor”, a explicat Alina Dobrea, managerul Spitalului Județean Galați.

În contextul epidemiologic actual, extinderea ambulatoriului de specialitate este cu atât mai importantă.

 ”Ca și coordonator al ambulatoriului de specialitate și ca și coordonator al zonei tampon  suspecți/confirmați Covid, pot să vă spun că a fost extrem de dificil să ne relocăm, să ne reorganizăm, ca să putem  face la etajul doi al ambulatoriului secția tampon. Această extindere și modernizare este excepțională, corpul medical este foarte mulțumit, cabinetele modernizate vor fi de bun augur. Suntem spital regional, cu toate specialitățile, iar între Iași și București, Galațiul este un punct important, în care pacienții care vin din șapte judete, vor beneficia de condiții bune. Se dau 13.000 – 14.000 de consultații lunar”, a declarat dr. Aurelia Romilă, directorul medical al Spitalului Județean.

Lucrările la noul ambulatoriu de specialitate au demarat luni dimineață, iar conform proiectului, vor dura 16 luni.

”În contractul pe care îl avem cu constructorul, ne bucurăm că este o asociere  de firme din Galați,  cel care care  a construit și radioterapia, ceea ce mă face să fiu încrezător că este o firmă serioasă și își vor respecta termenii de execuție. Avem 16 luni,  ca și grafic de execuție.  Eu sunt sigur că va fi gata mai devreme, astfel că în 2021 să putem da în folosință  aceste cabinete medicale, unde  își vor desfășura activitatea medicii, în condiții optime, în condiții de decență și pentru pacienți. Este un proiect cu finanțare europeană, în care Consiliul Județean are o cofinanțare de 2%”, a conchis președintele CJ Galați.

Postări asemănătoare

Dănăilă, PNL, despre şefii CUP Dunărea: Încearcă să îndrepte o greşeală cu o altă greșeală şi pierd controlul asupra companiei

Reperul

Încă un scandal la Transurb, după ce societatea a recunoscut că a folosit bilete inscripționate cu un preț mai mare decât cel aprobat de Consiliul Local

Sorin Rugină

„La Transurb, mai au puțin și scriu ALDE pe poartă”

Sorin Rugină