Reperul
Eveniment Galati

Au înșelat mai multe firme și apoi au spălat banii. Prejudiciul se ridică la 800.000 de euro

* Polițiștii au descins la locuințele membrilor grupării și la societățile prin care aceștia au derulat activitatea infracțională și au dus la audieri 16 persoane, dintre care trei au fost reținute *

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT din Galați au efectuat cinci percheziții la sediile unor societăți comerciale și la locuințele mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 800.000 de euro prin înșelăciune și spălare de bani. ,,La data de 14 noiembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, sub coordonarea procurorilor DIICOT – ST Galați, cu sprijinul DGA Galați și cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județul Galați, la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și spălare de bani și la sediile societăților comerciale controlate de aceștia”, se arată în comunicatul IPJ Galati.

În urma acțiunii, 16 persoane au fost conduse la sediul DIICOT din Galați pentru audieri. Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 39 și 59 ani, au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie-noiembrie 2018, membrii grupării, folosind mijloace frauduloase, ar fi indus în eroare mai multe societăți comerciale cu ocazia încheierii unor contracte de furnizare de produse agricole, obținând sume importante de bani prin nerespectarea obligațiilor contractuale. Ulterior, cantitățile de cereale astfel obținute ar fi fost revândute la prețuri subevaluate, membrii grupării folosind în acest scop un circuit financiar creat din societăți comerciale controlate de aceștia. Prejudiciul cauzat în acest mod de gruparea infracțională este de aproximativ 800.000 de euro.

Postări asemănătoare

Un medic din Galați a fost atacat în clinica în care oferea consultații

Maria Vlad Romaniţă

Indivizii care au vandalizat mai multe mașini au fost prinși

Reperul

Gălățean amenințat cu un cuțit pentru că le-a atras atenția unor bărbați să nu mai înjure

Maria Vlad Romaniţă