Reperul
Administratie Galati

Au reînceput lucrările la sera de la Grădina Botanică

Au fost reluate lucrările la sera de plante exotice. Noul constructor este S.C. Servland S.R.L., iar valoarea lucrărilor rămase de executat este de 11.193.661 lei (TVA inclus).

Se lucrează din nou la sera de plante exotice de la Complexul Muzeal de Științele Naturii. Din cauza unui constructor neserios, care nu şi-a făcut treaba şi nu a respectat termenele de finalizare, a trebuit să reziliem contractul și să reluăm procedurile de licitație, după ce am făcut și o expertiză tehnică în prealabil. În plus, suntem în proces cu vechiul constructor. 

Astăzi, noul constructor, o firmă din Galați, a început deja să lucreze la sera de plante. Și este multă muncă de făcut, de la finalizarea închiderilor la realizarea tuturor amenajărilor interioare – instalații electrice, termice, sanitare, de climatizare, irigație și aspersie. În noua seră, vor putea fi admirați palmieri de aproximativ 20 de metri înălțime, precum și sute de plante exotice. De asemenea, va exista și un spațiu pentru expoziții temporare, unde elevii vor putea desfășura diverse activități didactice”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Sera de plante exotice va avea o suprafață de aproximativ 2500 mp, din care 1000 de mp pentru activităţi didactice. În noua seră vor fi transferate și cele aproximativ 300 de specii (2500 de plante) din sera existentă.

Postări asemănătoare

Soluții neconvenționale pentru modernizarea parcului de la turnul de televiziune

Reperul

Încă patru proiecte PNRR pentru Galați

Reperul

Start la plata taxelor și impozitelor locale!

Reperul