Reperul
Eveniment Galati

Autorul crimei de la fostul oficiu poştal, arestat. Victima, omorâtă pentru câteva cabluri din cupru

* Amănunt teribil din anchetă – victima trăia când i s-a dat foc, s-a aflat după autopsie *

După  audieri şi după finalizarea expertizei medico-legale, poliţiştii şi procurorii au stabilit că Valentin Budescu, un om al străzii din comuna Vârlezi, dar care  locuia pe străzi prin Galaţi, este  cel care a curmat o viaţă de om în fostul oficiu poştal din Micro 16, acum pustiu. “În urma examinării medico-legale a rezultat că moartea bărbatului a fost violentă, existând suspiciunea săvârșirii infracțiunii de omor. În cauză a fost întocmit dosar penal, investigațiile și cercetările conducând la identificarea atât a victimei, un bărbat de 46 ani, din municipiul Galați, persoană fără adăpost, cât și a prezumtivului agresor, un tânăr de 26 ani, din comuna Vârlezi, de asemenea persoană fără adăpost. Acesta, pe fondul unui conflict spontan, ar fi aplicat victimei mai multe lovituri de cuțit, provocându-i moartea, după care, pentru a-și ascunde fapta, a încercat să incendieze cadavrul”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În faţa anchetatorilor, Valentin Budescu şi-a recunoscut fapta. “Între inculpat şi victimă ar fi avut loc o altercaţie, potrivit declaraţiei date de inculpat în faţa organelor de cercetare penală, pornită de la o cantitate de cablu de cupru pe care inculpatul susţine că victima i-ar fi sustras-o. Moartea victimei, conform concluziilor medico-legale preliminare, a fost o moarte violentă datorată şocului hemoragic, pe corpul victimei  fiind identificate nu mai puţin de 20 de  lovituri de cuţit”, a declarat procurorul  Liliana Istrate, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Autorul faptei a fost adus astăzi în faţa instanţei Tribunalului Galaţi, procurorii cerând arestarea lui preventivă. “Tribunalul Galaţi a admis propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi cu privire la inculpatul Budescu Valentin şi a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 de zile”, a anunţat instanţa.

Autorul este acuzat de omor, dar, cel mai probabil, încadrarea faptei se va schimba în omor cu cruzime ţinând cont de faptul că după autopsie s-a aflat că victima trăia când i s-a dat foc.

Citeşte şi:

UPDATE: A fost prins bărbatul care a înjunghiat un om al străzii şi apoi i-a dat foc

Postări asemănătoare

Ministrul Educației: Profesorii care nu vor dori să se vaccineze ar putea fi testați periodic, înainte să intre în școală

Reperul

Romulus Iaru, consilier PMP, îi cere demisia directorului Căldăraru

Sorin Rugină

A vrut să se împuşte în cap cu o armă cu alice

Maria Vlad Romaniţă