Reperul
Eveniment Galati

Avalanșă de fracturi la UPU din cauza poleiului. Gheața a făcut ravagii și pe drumurile din județ

* Astăzi, la Spitalul Județean din Galați s-au prezentat de 5-6 ori mai mulți pacienți decât de obicei *

Picioare și mâini rupte, traumatisme de coloană sau chiar craniene. A fost o adevărată ploaie de pacienți cărora ploaia de gheță ce a dus la formarea poleiului în oraș i-a transformat în victime. În Spitalul de Urgență, dimineață medicii cu greu au făcut față numărului mare de cereri.

,,Am avut și avem și în continuare o avalanșă de prezentări, foarte multe traumatisme craniene, de coloană cervicală. Ceea ce m-a mirat cel mai mult este prezența oamenilor în vârstă, nu înțeleg de ce la oră, de ce au ieșit pe stradă, fiind și o zi liberă. Sunt și de 5-6 ori mai mulți pacienți, sunt foarte mulți”, a precizat dr. Lidia Șandru, de la Spitalul de Urgență Galați.

Erau și multe cazuri grave, traumatisme craniene sau de coloană, dar predominau gălățenii care au căzut și și-au fracturat mâini sau picioare. ,,Eu stau în Mazepa, am fost să duc gunoiul și mi s-au dus pe gheață picioarele sub mine, este polei, ce să facem. Am glezna, cred că e ruptă, nici nu pot să merg”, spunea una dintre zecile de victime ale poleiului.

În fața intrărilor în Spitalul de Urgență este împrăștiată sare pentru a nu apărea noi victime.

Au fost probleme și în trafic, în special pe drumurile județene. Multe mașini au derapat din cauza poleiului. ,,E gheață lucie aici. Acum am înțeles că au dat cu nisip în pantă, dar nu mai e. L-a luat vântul, a plouat și iar a înghețat peste el. Nu știu, dar nu pot să merg cu mai mult de 10 km/h și am părinții bolnavi la care trebuie să ajung”, spunea un șofer care conducea pe DJ 251, spre Schela.

Postări asemănătoare

Aproape 1.000 de oameni au protestat pașnic la Galați

Maria Vlad Romaniţă

Pagube de 400.000 de euro în urma unui incendiu în Zona Liberă Galați

Haine și încălțăminte contrafăcute vândute în oborul de animale

Maria Vlad Romaniţă