Reperul
Social

Avertismentul OMS. Deficit de seringi în 2022

Anul viitor ar putea exista un deficit de unu până la două miliarde de seringi necesare pentru efectuarea vaccinurilor împotriva COVID-19, ceea ce ar putea avea o consecinţă şi asupra imunizării de rutină, în special pentru copii, iar acele nu ar mai fi suficient de sigure pentru a fi folosite, relatează Reuters.

„Autorităţile naţionale de sănătate ar trebui să-şi planifice nevoile cu mult timp înainte pentru a evita îmbulzeala, golirea magazinelor de produse şi alte asemenea situaţii care au avut loc la începutul pandemiei, cu lipsa echipamentelor de protecţie personală. Am putea avea o penurie globală de seringi pentru imunizare, ceea ce ar putea duce la probleme grave, cum ar fi încetinirea eforturilor de imunizare şi probleme de securitate”, a declarat experta OMS Lisa Hedman, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Această penurie ar putea avea un impact asupra sănătății publice „pentru anii următori”, dacă o generație de tineri nu primește vaccinurile care se fac în mod normal copiilor. „Dacă alegem să producem un alt tip de seringă sau să creştem capacitatea pentru seringile specializate pentru imunizare, aceasta ar necesita timp şi investiţii”, a mai spus experta OMS Lisa Hedman.

Postări asemănătoare

Street FOOD Festival ajunge la Galați în perioada 13-16 septembrie

Reperul

Furt împiedicat de un jandarm aflat în timpul liber

Reperul

Telegraful Electoral informează tinerii din Galați despre alegerile europarlamentare

Reperul