Reperul
Social

Avocații Baroului Galați au protestat

Zeci de avocați au protestat la Galați, în ploaie, în fața Palatului de Justiție, în semn de solidaritate cu avocatul condamnat în dosarul ”Ferma Băneasa”, care și-a apărat clientul. Astfel, avocatii gălățeni susțin că identificarea cu cei pe care îi reprezintă  și atragerea răspunderii penale asupra avocatului pentru susținerea unor teze juridice apreciate a fi incorecte de către acuzare, reprezintă un pericol.

”Atragem atenția asupra faptului că niciodată susținerile făcute de către avocat în fața instanțelor de judecată, a organelor de urmărire penală, sau în fața altor instituții ale statului în legătură cu situația clienților lor nu pot fi catalogate ca fiind infracțiuni”, a precizat Cristian Săraru, decanul Baroului Galați.

Încălcarea dreptului avocatului de a-și exercita profesia astfel încât să își apere cât mai bine clientul, așa cum se pare că s-a întâmplat în cazul ”Ferma Băneasa”, reprezintă un precedent periculos care afectează nu doar avocații, ci și dreptul de a fi apărat al cetățenilor.

”Actele pe care avocatul respectiv le-a făcut pentru clienții săi fiind interpretate de instanța de judecată ca fiind o constituire de grup infracțional, o aderare a avocatului la măsurile dolosive pretinse clientlui său și practic la condamnarea avocatului alături de clientul său pentru infracțiunile pentru care fuseseră cercetați”, a precizat Alice Comănescu, prodecan Baroul Galați.  

Consecințele repetării precedentului astfel creat poate afecta întreg sistemul judiciar.

Postări asemănătoare

Câștigătorii Campionatului Național de Tenis pentru Seniori și SuperSeniori +35, Galați 2019

Reperul

Razie în Balta Mică a Brailei: Dosare penale pentru braconaj şi bărci, motoare de bărci, plase, peşte şi ţigări confiscate

Protest spontan al angajaților de la Finanțe și de la Vamă

Maria Vlad Romaniţă