Reperul
Politic

Bacalbașa, despre degetul mijlociu arătat de Iordache în Parlament: În loc să ne intereseze actul de trădare națională făcut de Iohannis și de unii europarlamentari, ne interesează astfel de căcaturi

* Bacalbașa a mai spus că Iordache nu trebuie pedepsit de partid deoarece a fost provocat de „banda organizată de derbedei” de la „Salvați nu știu ce”, față de care el însuși a simțit în trecut „o dorință violentă de a le da un cap în gură” * În replică, deputatul USR de Galați Bogdan Rodeanu a spus că, înainte de a comenta declarațiile lui Bacalbașa, trebuie făcută o evaluare de către un psiholog, psihiatru sau neurolog *

Deputatul PSD Florin Iordache, fost ministru al Justiției în Guvernul condus de Sorin Grindeanu și autor al celebrei Ordonanțe 13, în prezent președinte al comisiei speciale pentru legile justiției, le-a arătat degetul mijlociu parlamentarilor USR, astăzi, de la tribuna Parlamentului.

reperul.ro i-a solicitat deputatului PSD de Galați, Nicolae Bacalbașa, să comenteze gestul lui Iordache, în condițiile în care Bacalbașa a fost pedepsit de partid cu șase luni de suspendare pentru un gest mai puțin explicit. Bacalbașa a spus că gestul său a venit pe fondul provocărilor celor din opoziție, precizând că îi crescuse tensiunea foarte mult și simțea “o dorință violentă de a le da un cap în gură”. În ceea ce privește gestul de astăzi al lui Iordache, Bacalbașa a declarat: “În loc să ne intereseze actul de trădare națională făcut de președintele Iohannis și de o parte dintre europarlamentari – cei care au votat împotriva României –, ne interesează astfel de căcaturi. Puteți să mă citați cu căcaturi! (…) În Parlament a fost o atmosferă de provocare în sistem organizat. Cei de la “Salvati nu știu ce” dau dovadă de obscenitate în existență”.

Întrebat dacă Florin Iordache ar trebui să fie pedepsit de către PSD pentru semnele obscene făcute de la tribuna Parlamentului, Nicolae Bacalbașa a răspuns negativ. „Eu am fost, dar, între timp, colegii mei și-au dat seama că cei de la “Salvati nu știu ce” nu sunt niște parlamentari obișnuiți, ci reprezintă o bandă organizată de derbedei”, a afirmat deputatul PSD de Galați.

Rodeanu, USR: Nu sunt nici psiholog, nici psihiatru și nici neurolog ca să fac o evaluare

Contactat telefonic de reperul.ro, deputatul USR de Galați Bogdan Rodeanu a taxat comentariile lui Bacalbașa. „În ceea ce privește declarațiile domnului Bacalbașa, înainte de a comenta, trebuie făcută o evaluare. Iar eu nu sunt nici psiholog, nici psihiatru și nici neurolog să o pot face. Deci nu pot nici evalua și nici nu vreau să comentez în necunoștință de cauză”, a declarat Rodeanu.

Deputatul USR a criticat, de asemenea, gestul lui Florin Iordache, care simbolizează disprețul pe care PSD îl are față de Uniunea Europeană, față de opoziția din România și față de valorile democratice, în general. „Gestul lui Florin Iordache s-a văzut la televizor dar nu se va publica în Monitorul Oficial. Însă legea votată de PSD cu câteva minute înainte merge mai departe și, la ce predecente avem, sunt șanse să treacă de și de Curtea Constituțională și să devină lege, care să îl ajute pe Liviu Dragnea să scape nepedepsit. Practic, gestul personal al lui Florin Iordache a dublat astăzi gestul politic al PSD: în total dispreț față de ziua de ieri, față de avertismentul Uniunii Europene, în loc ca măcar să mimeze că se opresc, au mers înainte cu modificările care îl ajută pe Liviu Dragnea să scape de pușcarie. Nu le pasă și nu le-a păsat niciodată de ce spun și de ce cred nici românii, nici partenerii occidentali (să ne aminitim că ambasadele au dat zeci de mesaje de avertizare), iar acum nu le pasă nici de ce zice Europa în ansamblul său, și pe palier politic (Parlamentul European), și pe cel executiv (Comisia Europeană)”, a afirmat deputatul USR de Galați Bogdan Rodeanu.

Postări asemănătoare

Noi drepturi pentru persoanele persecutate politic, pentru foștii deportați și prizonieri

Reperul

Liberalii brăileni îi cer prefectului să demareze procedurile pentru demiterea din funcție a managerului Spitalului Județean de Urgență Brăila

Reperul

N. Marin: Nu am vorbit cu Dragnea despre preluarea conducerii PSD Galați (VIDEO)

Reperul